Minä luen sinulle -kampanja

Lukuiloa ja ystävyyttä yli ikä- ja kulttuurirajojen! Siitä on kyse Minä luen sinulle -kampanjassa, jossa maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille. Valtakunnallisen kampanjaviikon suojelija on presidentti Tarja Halonen. Ilmoita organisaatiosi mukaan kampanjaan ja järjestetään yhdessä Ystävyyden lukuhetkiä ympäri Suomea!

Minä luen sinulle -kampanjan avaustiedote 15.11.2017

Selkokielinen tiedote

Suojelija ja lukuhetket

Presidentti Tarja Halonen Kirjailija Claes Andersson

”Ääneen lukeminen toiselle ihmiselle jakaa tiedon, tarinat ja ystävyyden”, toteaa presidentti Tarja Halonen, kampanjan suojelija.

Minä luen sinulle -viikko 5.2. – 11.2.2018 tuo yhteen uusia ja vanhoja suomalaisia lukemisen ja selkokielen avulla. Kampanjaviikolla maahanmuuttajat, jotka opiskelevat suomen kieltä, toteuttavat lukuhetkiä vanhus- ja vammaistyön yksiköissä eri puolilla Suomea. Lukuviikko lähtee käyntiin 1.2, jolloin vietetään kansainvälistä maailman ääneen lukemisen päivää. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson osallistuu maahanmuuttajien lukuhetkeen Helsingissä.

Kampanja näkyy sosiaalisessa mediassa #minäluensinulle sekä Yhdessä-toiminnan Facebook-sivulla.

Osallistu

Minä luen sinulle -kampanjaan voivat ilmoittautua

  • vanhus- ja vammaistyön yksiköt
  • maahanmuuttajakoulutuksen järjestäjät
  • maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuustyötä tekevät tahot.

Lue lisää ja ilmoita teidän organisaationne mukaan! Ilmoittautumisaika päättyy 15.1.2018.

Tarkoitus

Minä luen sinulle -kampanja puhuu monikulttuurisen Suomen puolesta, jossa lukuilo kuuluu kaikille:

  1. Lukuhetki on oiva tapa tutustua. Lukuhetkessä ääneen luettu tarina kutsuu jakamaan omia kokemuksia ja jakamaan omia tarinoita. Meissä on aina enemmän yhteistä kuin erilaista!
  2. Lukuhetki tuo iloa ja hyötyä kaikille. Maahanmuuttajat oppivat suomen kieltä ja saavat kokeilla vapaaehtoistoimintaa. Iäkkäät ja kehitysvammaiset ihmiset pääsevät jakamaan elämänkokemustaan ja tutustuvat uusiin suomalaisiin.
  3. Selkokieli on yhteinen kieli. Selkokieliset kirjat ja selkoaineistot tuovat tiedon ja lukuelämykset kaikkien saataville lukemisen ja ymmärtämisen vaikeuksista huolimatta.

Järjestäjät

Kampanjan järjestävät yhteistyössä Kehitysvammaliiton Selkokeskus ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry osana Yhdessä-toimintaa. Tuomme yhteen vanhus- ja monikulttuurisuuskentän toimijoita ja kehitämme selkokielistä vapaaehtoistoimintaa, jossa ikäihmiset ja maahanmuuttajat kohtaavat.

Minä luen sinulle -kampanja on lähtöisin Selkokeskuksesta. Lukuviikkoon helmikuussa 2017 osallistui arviolta 800 maahanmuuttajaa sekä 100 vammais- ja vanhustyön organisaatiota ympäri maata. Kampanja oli osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoa

Minna Salonen
Selkokeskus / Kehitysvammaliitto ry
minna.salonen(at)kvl.fi
Puh. 045 7734 5474

Aili Korteniemi
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry
aili.korteniemi(at)valli.fi
puh. 050 400 9485
valli.fi


Kuvat: Lasse Keltto ja Katja Tähjä

Julkaistu: