Minä luen sinulle -kampanja

SuomiFinland100-banneri_sininen_RGB_pieni

Minä luen sinulle -kampanjauutisia 20.2.2017

Video: kampanjan suojelijan kansanedustaja Nasiman Razmyarin lukuhetki 16.2.2017

Minä luen sinulle -kampanja tuo erilaiset suomalaiset yhteisen lukuilon äärelle helmikuussa 2017. Kampanjassa maahanmuuttajat toteuttavat selkokielisiä lukuhetkiä kehitysvammaisille ja iäkkäille ihmisille eri puolilla Suomea. Minä luen sinulle -viikkoa vietetään 13.2. – 19.2.2017. Teemaviikko huipentuu 16.2.2017 kansainväliseen maailman ääneen lukemisen päivään.

Minä luen sinulle -kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Kampanjan tarkoituksena on edistää kulttuurien kohtaamista sekä maahanmuuttajien suomen kielen oppimista. Kampanjaan voivat osallistua vammais- ja vanhustyön yksiköt, maahanmuuttajien yhdistykset ja oppilaitokset sekä kirjastot ympäri Suomea. Minä luen sinulle -kampanjan järjestää Kehitysvammaliiton Selkokeskus.

Lukuilon lähettiläät

Minä luen sinulle -kampanjan suojelijana toimii kansanedustaja Nasima Razmyar. Kampanjassa ovat mukana kansanedustaja Ozan Yanar, vapaa toimittaja Maryan Abdulkarim sekä Abdirahim Husu Hussein, joka toimii Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry:n puheenjohtajana. Lukuilon lähettiläät toteuttavat lukuhetkiä helmikuussa viikolla 7 Helsingissä, ja inspiroivat kampanjaan mukaan suomen kieltä opiskelevia maahanmuuttajia.

Kansanedustaja

Nasima Razmyar

Razmyar, Nasima sd

Kuva: Eduskunta

Kansanedustaja

Ozan Yanar

Yanar, Ozan vihr

Kuva: Eduskunta

Vapaa toimittaja

Maryan Abdulkarim

abdulkarimcvpic_150px

Kuva: Uwa Iduozee

Moniheli ry:n puheenjohtaja

Abdirahim Husu Hussein

Kuva: FCG

Osallistujat

Minä luen sinulle -kampanja on ilmoittautunut noin 60 vammais- ja vanhustyön yksikköä ja noin 40 oppilaitosta, opistoa ja koulua ympäri Suomea.  Kampanjassa on mukana satoja suomen kieltä opiskelevia maahanmuuttajia, jotka tahtovat tuoda lukuiloa kehitysvammaisille ja iäkkäille ihmisille! Osallistujalistan löydät täältä.

Kampanjan tarkoitus

Minä luen sinulle -kampanja puhuu monikulttuurisen Suomen puolesta. Kampanjan tarkoituksena on edistää erilaisten ihmisten ja kulttuurien kohtaamista. Kampanja tarjoaa maahanmuuttajille mahdollisuuden oppia suomen kieltä toiminnallisella tavalla ja tutustua erilaisiin suomalaisiin. Kehitysvammaisille ja iäkkäille ihmisille kampanja tarjoaa mahdollisuuden jakaa omaa arvokasta kokemustietoa elämästä Suomessa ennen ja nyt. Yhdessä syntyy uusi tarina Suomesta ja suomalaisuudesta!

Minä luen sinulle -kampanjassa tarinoiden ilo kuuluu kaikille. Selkokirjat ovat avain tietoon ja lukuelämyksiin, sillä niitä on helpompi lukea ja ymmärtää kuin tavallisia yleiskielisiä kirjoja. Ja kun tarina luetaan ääneen ja siitä keskustellaan yhdessä, kaikki pääsevät tarinoiden taiasta osalliseksi.

Suomi 100 -juhlavuosi

Minä luen sinulle -kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Organisaatiot, jotka ilmoittautuvat ja osallistuvat kampanjaan, ovat mukana itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmassa. Lue lisää kampanjasivuiltamme.

Minä luen sinulle -kampanja Suomi 100 -sivustolla: http://suomifinland100.fi/project/mina-luen-sinulle-kampanja/

Lisätietoa

Minna Salonen
Puh. 045 7734 5474
minna.salonen[at]kvl.fi

Julkaistu: