Selkosanomat lukuhetkessä

Selkosanomat on oiva valinta Ystävyyden lukuhetkeen, jos tahdotte keskustella ajankohtaisista uutisaiheista. Suosittelemme, että maahanmuuttajalukijat harjoittelevat juttujen lukemista etukäteen. Ääneen lukeminen sujuu silloin luontevasti lukuhetkessä.

Voitte käyttää lukutuokiossa painettua lehteä tai Selkosanomien verkkolehteä. Verkkolehden sivuilta voitte tulostaa etukäteen juttuja lukuhetkeä varten. Jos lukuhetken paikassa on käytettävissä tietokone ja projektori, voitte lukea verkkolehteä valkokankaalta.

Lukekaa juttuja

  • Selatkaa Selkosanomia yhdessä, ja tutustukaa lehteen. Ääneenlukijat voivat lukea juttujen otsikoita ja näyttää kuvia osallistujille.
  • Jos lukuhetken osallistujaryhmä on pieni, jokainen voi ehdottaa itseään kiinnostavaa juttua, joka luetaan ääneen.
  • Keskustelu on tärkeä osa lukuhetkeä. Kysykää kuulijoilta, mitä mieltä he ovat lehden jutusta tai mitä kokemuksia heillä on jutun aiheesta. Myös ääneenlukijat voivat kertoa omista ajatuksistaan juttuihin liittyen!

Keskustelkaa lehdestä

Juttujen lukemisen lisäksi tai sijasta voitte keskustella lukuhetkessä Selkosanomista:

  1. Onko lehdessä kiinnostavia aiheita?
  2. Mikä on paras juttu lehdessä? Miksi?
  3. Mitä asioita muuttaisitte lehdessä?
  4. Mistä aiheista toivotte lisää juttuja Selkosanomiin?

Toimintavinkki: Sopikaa etukäteen, että yksi maahanmuuttajaopiskelijoista kirjaa pääkohtia lukuhetken keskustelusta. Lähettäkää lyhyt yhteenveto ideoista ja palautteesta Selkokeskukseen, selkokeskus(at)kvl.fi. Muistattehan kertoa viestissä, mitä Selkosanomien numeroa luitte lukuhetkessä! Selkosanomat ottaa mieluusti vastaan palautetta ja toiveita lehteen liittyen.

Julkaistu: