Hae asiantuntijaksi!

Selkokeskus etsii uusia selkokirjoittajia asiantuntijajoukkoonsa. Valitsemme uudet kirjoittajat selkokielelle muokatun tekstin perusteella. Lue ohjeet ja osallistu testaukseen!

Mitä Selkokeskuksen asiantuntijat tekevät

Selkokeskuksen kirjoittavat asiantuntijat muokkaavat tekstejä selkokielelle Selkokeskuksen toimeksiannosta. Välitämme asiantuntijoille Selkokeskuksen tekstipalveluun saapuvia tekstejä selkokielistettäväksi. Tarkistamme asiantuntijan kirjoittaman tekstiehdotuksen ja välitämme sen tilaajalle. Kun tilaaja on hyväksynyt tekstin, asiantuntija voi laskuttaa meitä.

Työn hinta riippuu tekstin pituudesta ja vaikeustasosta. Selkokeskus tekee tilaajalle tarjouksen jokaisesta työstä erikseen. Tarvittaessa työn hinnasta neuvotellaan ennen tarjouksen tekemistä myös asiantuntijan kanssa.

Tekstipalveluihin tulee kaikenlaisia ja -pituisia tekstejä. Monet tekstit vaativat erityisosaamista tai johonkin alaan perehtymistä. Siksi asiantuntijalla on oltava

• hyvät selkokirjoitus- ja tekstintuottamisen taidot

• riittävästi tietoa selkokieltä tarvitsevista ihmisistä

• kykyä omaksua nopeasti uutta tietoa

• joustavuutta vastata sekä tilaajan toiveisiin että selkotekstin vaatimuksiin.

Selkokeskus välittää tekstejä asiantuntijoille, kun niitä tekstipalveluihin tulee. Osan teksteistä Selkokeskus tuottaa itse. Tästä johtuu, että emme voi luvata mitään tiettyä työmäärää asiantuntijoillemme.

Lue lisää Selkokeskuksen asiantuntijoista

Miten testaukseen osallistutaan

Muokkaa liitteenä oleva teksti selkokielelle ja vastaa toisessa liitteessä oleviin kysymyksiin. Lähetä teksti ja vastauksesi Selkokeskukseen Leealaura Leskelälle 15.5.2017 mennessä (leealaura.leskela[at]kvl.fi).

Valmistaudu vastaamaan mahdollisiin jatkokysymyksiin tai tekemään lisätehtäviä toukokuun lopulla. Valitsemme uudet kirjoittajat kesäkuun alussa.

Kysymyksiä kirjoittajahausta ja Selkokeskuksen asiantuntijatoiminnasta voi esittää sähköpostitse 20.4. alkaen Leealaura Leskelälle.

Kysymykset hakijoille

Muokkaa tämä teksti selkokielelle

Julkaistu: