Minä luen sinulle -kampanja

Minä luen sinulle -kampanja tulee taas helmikuussa 2019! Kampanjan teema on Iloa lukemisesta ja vapaaehtoistoiminnasta.

Minä luen sinulle -kampanjassa suomen kieltä opiskelevat maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille. Lukuhetkiä järjestetään 11.–15.2.2019 vanhus- ja vammaistyön yksiköissä eri puolilla Suomea.

Lukuhetkissä luetaan ääneen selkokielisiä kirjoja ja muita selkoaineistoja, joita kaikkien on helpompi lukea ja ymmärtää. Maahanmuuttajat oppivat lukuhetkissä suomen kieltä ja saavat kokeilla vapaaehtoistoimintaa. Iäkkäät ja kehitysvammaiset ihmiset voivat jakaa elämänkokemustaan ja tutustua uusiin suomalaisiin.

Minä luen sinulle -kampanjaan voivat osallistua vanhus- ja vammaistyön yksiköt, monikulttuurisuustyön toimijat ja suomen kielen opiskelijat.

Minä luen sinulle -kampanjan ilmoittautuminen käynnistyy marraskuussa 2018. Pysy kuulolla!

Kampanja näkyy sosiaalisessa mediassa #minäluensinulle.

Suojelijat

Suldaan Said Ahmed
Kaupunginvaltuutettu, Helsinki

Sirwa Farik
Projektityöntekijä
Vuoden pakolaisnainen 2018

Tarkoitus

Minä luen sinulle -kampanja puhuu monikulttuurisen Suomen puolesta, jossa lukuilo kuuluu kaikille:

  1. Lukuhetki on oiva tapa tutustua. Lukuhetkessä ääneen luettu tarina kutsuu jakamaan omia kokemuksia ja jakamaan omia tarinoita. Meissä on aina enemmän yhteistä kuin erilaista!
  2. Lukuhetki tuo iloa ja hyötyä kaikille. Maahanmuuttajat oppivat suomen kieltä ja saavat kokeilla vapaaehtoistoimintaa. Iäkkäät ja kehitysvammaiset ihmiset pääsevät jakamaan elämänkokemustaan ja tutustuvat uusiin suomalaisiin.
  3. Selkokieli on yhteinen kieli. Selkokieliset kirjat ja selkoaineistot tuovat tiedon ja lukuelämykset kaikkien saataville lukemisen ja ymmärtämisen vaikeuksista huolimatta.

Järjestäjät

Kampanjan järjestävät yhteistyössä Kehitysvammaliiton Selkokeskus ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry osana Yhdessä-toimintaa. Tuomme yhteen vanhus- ja monikulttuurisuuskentän toimijoita ja kehitämme selkokielistä vapaaehtoistoimintaa, jossa ikäihmiset ja maahanmuuttajat kohtaavat. Minä luen sinulle -kampanja on lähtöisin Selkokeskuksesta.

Lisätietoa

Veera Nuutinen
Selkokeskus / Kehitysvammaliitto ry
veera.nuutinen(at)kvl.fi
Puh. 09 3480 9327

Aili Korteniemi
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry
aili.korteniemi(at)valli.fi
puh. 050 400 9485
valli.fi

 

Julkaistu: