Minä luen sinulle -kampanja

Minä luen sinulle -kampanja tulee taas helmikuussa 2019! Kampanja tuo yhteen maahanmuuttajia ja iäkkäitä suomalaisia yhteisten lukuhetkien merkeissä.

Minä luen sinulle -kampanjaviikolla 11.–15.2.2019 maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille ympäri Suomea. Lukuhetkien aikana vanhus- ja vammaistyön yksiköissä luetaan selkokielistä kirjallisuutta ja uutisia.

Vuoden 2019 Minä luen sinulle -kampanjan teema on Iloa lukemisesta ja vapaaehtoistoiminnasta. Kampanja haluaa innostaa maahanmuuttajia vapaaehtoistoimintaan iäkkäiden ja kehitysvammaisten ihmisten kanssa.

Kampanjaan voivat osallistua vanhus- ja vammaistyön yksiköt, monikulttuurisuustyön toimijat ja suomen kielen opiskelijat.

Minä luen sinulle -kampanjan ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Mukaan voi ilmoittautua 28.1.2019 asti.

Minä luen sinulle -kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kampanjassa on mukana kaksi lukuilon lähettilästä, helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed ja Vuoden pakolaisnainen 2018 Sirwa Farik.

Kampanja näkyy sosiaalisessa mediassa #minäluensinulle.

 

Suojelija ja lukuilon lähettiläät

Tasavallan presidentti
Sauli Niinistö
kampanjan suojelija

Suldaan Said Ahmed
Kaupunginvaltuutettu, Helsinki
lukuilon lähettiläs

Sirwa Farik
Projektityöntekijä
Vuoden pakolaisnainen 2018
lukuilon lähettiläs

 

Tarkoitus

Minä luen sinulle -kampanja puhuu monikulttuurisen Suomen puolesta, jossa lukuilo kuuluu kaikille:

  1. Lukuhetki on oiva tapa tutustua. Lukuhetkessä ääneen luettu tarina kutsuu jakamaan omia kokemuksia ja jakamaan omia tarinoita. Meissä on aina enemmän yhteistä kuin erilaista!
  2. Lukuhetki tuo iloa ja hyötyä kaikille. Maahanmuuttajat oppivat suomen kieltä ja saavat kokeilla vapaaehtoistoimintaa. Iäkkäät ja kehitysvammaiset ihmiset pääsevät jakamaan elämänkokemustaan ja tutustuvat uusiin suomalaisiin.
  3. Selkokieli on yhteinen kieli. Selkokieliset kirjat ja selkoaineistot tuovat tiedon ja lukuelämykset kaikkien saataville lukemisen ja ymmärtämisen vaikeuksista huolimatta.
Julkaistu: