Minä luen sinulle -kampanja

Minä luen sinulle -kampanja toteutettiin helmikuussa 2019. Kampanja toi yhteen maahanmuuttajia ja iäkkäitä suomalaisia yhteisten lukuhetkien merkeissä.

Minä luen sinulle -kampanjaviikolla 11.–15.2.2019 maahanmuuttajat toteuttivat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille ympäri Suomea. Lukuhetkien aikana vanhus- ja vammaistyön yksiköissä luettiin selkokielistä kirjallisuutta ja uutisia.

Vuoden 2019 Minä luen sinulle -kampanjan teema oli Iloa lukemisesta ja vapaaehtoistoiminnasta.

Minä luen sinulle -viikkoon osallistui yli tuhat maahanmuuttajataustaista ääneenlukijaa. Kampanjassa oli mukana 59 paikkakuntaa, noin 130 vanhus- ja vammaistyön yksikköä sekä noin 60 oppilaitosta ja monikulttuurisuustyön toimijaa.

Minä luen sinulle -kampanjan suojelijana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kampanjassa oli mukana kaksi lukuilon lähettilästä, helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed ja Vuoden pakolaisnainen 2018 Sirwa Farik.

Kampanja näkyy sosiaalisessa mediassa #minäluensinulle.

 

Suojelija ja lukuilon lähettiläät

Tasavallan presidentti
Sauli Niinistö
kampanjan suojelija

Suldaan Said Ahmed
Kaupunginvaltuutettu, Helsinki
lukuilon lähettiläs

Sirwa Farik
Projektityöntekijä
Vuoden pakolaisnainen 2018
lukuilon lähettiläs

 

Tarkoitus

Minä luen sinulle -kampanja puhuu monikulttuurisen Suomen puolesta, jossa lukuilo kuuluu kaikille:

  1. Lukuhetki on oiva tapa tutustua. Lukuhetkessä ääneen luettu tarina kutsuu jakamaan omia kokemuksia ja jakamaan omia tarinoita. Meissä on aina enemmän yhteistä kuin erilaista!
  2. Lukuhetki tuo iloa ja hyötyä kaikille. Maahanmuuttajat oppivat suomen kieltä ja saavat kokeilla vapaaehtoistoimintaa. Iäkkäät ja kehitysvammaiset ihmiset pääsevät jakamaan elämänkokemustaan ja tutustuvat uusiin suomalaisiin.
  3. Selkokieli on yhteinen kieli. Selkokieliset kirjat ja selkoaineistot tuovat tiedon ja lukuelämykset kaikkien saataville lukemisen ja ymmärtämisen vaikeuksista huolimatta.
Julkaistu: