Minä luen sinulle -kampanja

Minä luen sinulle -kampanja tulee taas helmikuussa 2020! Kampanja tuo yhteen maahanmuuttajia ja iäkkäitä suomalaisia yhteisten lukuhetkien merkeissä. Ilmoittautuminen kampanjaan on päättynyt.

Minä luen sinulle -kampanjaviikolla 10.-14.2.2020 maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille ympäri Suomea. Lukuhetkien aikana vanhus- ja vammaistyön yksiköissä luetaan selkokielistä kirjallisuutta ja uutisia.

Vuoden 2020 kampanjan suojelija on opetusministeri Li Andersson. Kampanjan keulakuvina toimivat Vuoden pakolaisnainen 2019 Rand  Mohamad Deeb sekä toimittaja Eric Lipchis.                                               

Li Andersson
Rand Mohamad Deeb

Tarkoitus

Minä luen sinulle -kampanja puhuu monikulttuurisen Suomen puolesta, jossa lukuilo kuuluu kaikille:

  1. Lukuhetki on oiva tapa tutustua. Lukuhetkessä ääneen luettu tarina kutsuu jakamaan omia kokemuksia ja jakamaan omia tarinoita. Meissä on aina enemmän yhteistä kuin erilaista!
  2. Lukuhetki tuo iloa ja hyötyä kaikille. Maahanmuuttajat oppivat suomen kieltä ja saavat kokeilla vapaaehtoistoimintaa. Iäkkäät ja kehitysvammaiset ihmiset pääsevät jakamaan elämänkokemustaan ja tutustuvat uusiin suomalaisiin.
  3. Selkokieli on yhteinen kieli. Selkokieliset kirjat ja selkoaineistot tuovat tiedon ja lukuelämykset kaikkien saataville lukemisen ja ymmärtämisen vaikeuksista huolimatta.

Kampanja näkyy sosiaalisessa mediassa #minäluensinulle.

Julkaistu: