Uutuudet

Uusista kirjoista löytyi 29 tulosta

Sivu 1 / 3 (29 artikkelia)
NimekeAinon ja Matiaksen jännittävä syksy
Kirjan esittelytekstiKaikkea jännää tapahtuu. Koulu alkaa, Aino saa uuden opettajan, merirosvot hyökkäävät ja kirjastossa kummittelee! Ainon ja Matiaksen syksy on täynnä vauhtia, uusia kavereita ja hauskoja leikkejä. Kirja sisältää kolme Aino ja Matias –tarinaa. Tarinoissa eletään ensimmäisen koulusyksyn jännitystä ja seikkaillaan kavereiden kanssa. Vuorovaikutuksellinen teksti innostaa pohtimaan omia kokemuksia ja tunteita.
TekijäLehtinen, Nora
KuvittajaMuhonen, Anne
KustantajaKustannus Oy Pieni Karhu
ISBN/EAN978-952-7315-28-6
Julkaisuvuosi2019
Asiasanatlastenkirja
NimekeAvioliittotesti
Kirjan esittelytekstiAino tapaa Jussin, se on rakkautta ensi silmäyksellä. Aino muuttaa Itä-Suomesta Länsi-Suomeen Jussin perheen maatilalle. Samassa talossa asuvat myös Jussin isä, setä ja veli. Elämä neljän miehen kodissa ei kuitenkaan ole helppoa. Miksi kukaan ei puhu mitään? Tai jos joku puhuu, Aino ei ymmärrä. Miten Aino pärjää maatilalla miesten kanssa? Kestääkö Ainon ja Jussin rakkaus? Tämä on avioliittotesti. Veera Niemisen Avioliittotesti on lempeän humoristinen tarina salamarakkaudesta, maataloudesta ja ihmissuhteiden mutkikkuudesta.
TekijäNieminen, Veera
MukauttajaKartio, Johanna
KustantajaKehitysvammaliitto ry, Opike
ISBN/EAN978-951-580-701-4
Julkaisuvuosi2019
Asiasanatavioliitto | fiktio | ihastuminen | ihmissuhteet | kaunokirja | kaunokirjallisuus | seurustelu | suomalaisuus
Näytekappale tekstistä
NimekeBaskervillen koira
Kirjan esittelytekstiCharles Baskerville löydetään kuolleena. Ruumiin vieressä on suuria koiran tassunjälkiä. Onko Baskerville koira palannut takaisin? Mysteeriä ratkaisevat salapoliisi Sherlock Holmes ja hänen apulaisensa tohtori Watson.
TekijäDoyle, Arthur Conan
MukauttajaKartio, Johanna
KustantajaOpike 2019
ISBN/EAN978-951-580-714-4
Julkaisuvuosi2019
Asiasanatdekkari | jännitys | selkomukautus
NimekeEnnen lähtöä
Kirjan esittelytekstiPetri Ilveskivi on ajamassa pyörällä kokoukseen, jossa poliitikot päättävät Espoon rakentamisesta. Joku kuitenkin seisoo keskellä pyörätietä ja hakkaa Petrin pahasti. Kuka tekijä on? Onko syy Petrin yksityiselämässä? Vai löytyykö syy politiikasta? Maria Kallio tutkii tapausta. Kun kaatopaikalta löytyy ruumis, juttu muuttuu entistä hankalammaksi. Lopulta myös Marian oma perhe on vaarassa.
TekijäLehtolainen, Leena
MukauttajaKaivosoja, Leena
KustantajaAvain / BTJ Finland Oy
ISBN/EAN978-952-304-216-2
Julkaisuvuosi2019
AsiasanatAvain / BTJ Finland | jännitys | kaunokirja | kaunokirjallisuus
NimekeHanna
Kirjan esittelytekstiHanna on nuori tyttö, joka haluaa opiskella ja rakastaa. Elämä ei kuitenkaan mene niin kuin Hanna toivoo. Mitä Hannalle tapahtuu, kun perhe päättää asiat hänen puolestaan? Minna Canthin kirja Hanna kuvaa elävästi herkän tytön kehitystä naiseksi. Hannalla on hauskoja hetkiä ystävien kanssa, hän ihastuu ja haaveilee tulevaisuudesta. Hannalla on myös salaisuuksia ja suuria suruja. Perheen ongelmat ja päätökset muuttavat Hannan elämän. Minna Canthin kertomus Hanna kertoo lisäksi ajasta, jolloin tytöillä ei ollut paljon vaihtoehtoja. Kirja ilmestyi 1886. Tänä vuonna vietetään Minna Canthin juhlavuotta: Canth syntyi 175 vuotta sitten. Canthin kirjat ovat yhä tärkeitä. Canth kirjoitti yhteiskunnan epäkohdista, tyttöjen ja naisten asemasta ja ihmisten välisistä suhteista. Hänen kirjansa kertovat paljon Canthin ajasta mutta myös asioista, jotka eivät muutu. Siksi selkokielinen Hanna on vaikuttava kokemus tämän ajan nuorille ja aikuisille.
TekijäCanth, Minna
MukauttajaTakala, Tuija
KustantajaAvain / BTJ Finland Oy
Julkaisuvuosi2019
AsiasanatAvain / BTJ Finland | historia | kaunokirja | kaunokirjallisuus
NimekeKaislikossa suhisee
Kirjan esittelytekstiPieni maamyyrä lähtee unohtumattomalle seikkailulle joen rantaan ja löytää monta uutta ystävää. Kaislikossa suhisee on rakastettu klassikko. Uusi, selkokielinen suomennos tuo Myyrän, Vesirotan ja Rupikonnan seikkailut myös niiden lukijoiden saataville, joille mukauttamaton kirja on liian vaikea.
TekijäGrahame, Kenneth
KustantajaOppian
ISBN/EAN978-951-877¬-063-6
Julkaisuvuosi2019
Asiasanatkaunokirjallisuus | lastenkirja
NimekeKäppänät
Kirjan esittelytekstiKäppänät on tarina 10-vuotiaasta Venlasta, sekä hänen koiristaan Milosta ja Missystä. Koulussa Venla on aika yksinäinen. Häntä kiusataan lukemisesta, joka on vielä hidasta. Venlan mummu on joutunut sairaalaan ja muuttaa sitten vanhainkotiin. Venla käy tapaamassa mummuaan lähes päivittäin. Venla aloittaa Milo-koiran kanssa uuden harrastuksen ja sitä kautta rohkaistuu esiintymään luokan edessä. Missy-koira taas tuo Venlalle varmuutta lukemiseen. Näin heistä tulee hyvä pari ilahduttamaan vanhuksia. Pienten koirien avulla avautuu myös mahdollisuus ystävyyteen.
TekijäLevola, Jaana
KustantajaAvain / BTJ Finland Oy
ISBN/EAN978-952-304-228-5
Julkaisuvuosi2019
Asiasanatkaunokirjallisuus | lasten- ja nuortenkirja
NimekeKiepaus
Kirjan esittelytekstiMaailma on kääntynyt nurin niskoin. Kaikki on ylösalaisin. Kotona kävellään katossa. Kun astut ulos, olet vaarassa pudota taivaalle. Talojen välillä voidaan kulkea vain vaijereilla ja valjailla. Maailmassa on vettä niin vähän, että sitä ei voi enää käyttää peseytymiseen. Lenna on kahdeksanvuotias tyttö, joka asuu kaupungissa nimeltä Kardum. Maailma kiepahti ympäri jo Lennan äidin ollessa pieni. Kukaan ei tiedä miksi Kiepaus tapahtui, mutta ihmiset ovat oppineet elämään nurinkurisessa maailmassa. Sitten puhdas vesi alkaa loppua. Samaan aikaan Lennan taloon saapuu uusi, outo asukas. Miehellä on tietoa uudesta maailmasta. Tie sinne on vaarojen täyttämä. Uskaltavatko Lennan vanhemmat lähteä etsimään perheelle uutta kotia?
TekijäHurme, Vuokko
MukauttajaMännikkölahti, Hanna
KuvittajaMajaniemi, Ina
KustantajaKustannus Oy Pieni Karhu
ISBN/EAN978-952-7315-29-3
Julkaisuvuosi2019
Asiasanatkaunokirjallisuus | lastenkirja
NimekeKoiran kanssa
Kirjan esittelytekstiKoirat ovat ihmisen erottamattomia kumppaneita ja mukana myös työntekijöinä monissa ammateissa. Koirien kanssa harrastetaan huvin vuoksi ja tehdään töitä tosissaan. Osa koirista on jo julkkiksia, kuten lukukoira Börje ja tanssiva Flow, mutta mukana on myös persoonallisia arjen sankareita, kuten porokoira Násti. Kaikkiaan kirjassa esitellään neljätoista eri koiraa. Koiran kanssa -kirja avaa lukijalle koiraharrastuksen kirjoa ja työtehtävien moninaisuutta. Jokaisesta harrastuksesta tai työtehtävästä on myös pieni tietolaatikko. Helppolukuinen kirja on suunnattu lapsille, mutta sen humoristiset ja lämminhenkiset kertomukset viihdyttävät ketä tahansa eläinten ystävää.
TekijäHeikkilä, Mervi
KuvittajaNygård, Marjo
KustantajaAvain / BTJ Finland Oy
ISBN/EAN978-952-304-179-0
Julkaisuvuosi2019
Asiasanateläimet | eläintenhoito | lasten- ja nuortenkirja | tietokirjallisuus
NimekeKolme muskettisoturia ja Robinson Crusoe
Kirjan esittelytekstiTämä kirja sisältää kaksi kirjaa: kirjan Kolme muskettisoturia ja kirjan Robinson Crusoe. Molempien kirjojen tapahtumat sijoittuvat 1600-luvulle, yli 400 vuoden taakse. Kirjat ovat maailman kirjallisuuden suosituimpia teoksia, joita on satojen vuosien ajan luettu ja luetaan yhä. Kolme muskettisoturia kertoo herra d’Artagnanin sekä Athoksen, Aramiksen ja Portoksen, eli kolmen muskettisoturin seikkailuista. Kirjassa kaikuu muskettisoturien tunnuslause: ”Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta”. Robinson Crusoe: Kirja alkaa, kun sen päähenkilö Robinson Crusoe lähtee merille, missä hänen laivansa haaksirikkoutuu. Laivan kaikki muut merimiehet hukkuvat, vain Robinson Crusoe pelastuu. Robinson elää yksinään autiolla saarella. Kirjassa pohditaan myös yksinäisyyttä ja sitä, kuinka tärkeää on toisen ihmisen seura. Kirja soveltuu kaikille selkokirjojen lukijoille ja ennen muuta oheismateriaaliksi yleis- ja erityisopetukseen.
TekijäDumas, Alexandre ja Defoe, Daniel
MukauttajaRajala, Pertti
KustantajaAvain / BTJ Finland Oy
ISBN/EAN978-952-304-234-6
Julkaisuvuosi2019
AsiasanatAvain / BTJ Finland | kaunokirja | kaunokirjallisuus