Uutiskirje lokakuu 2017

Selkokeskus Helsingin kirjamessuilla

Selkokeskus on taas mukana Helsingin kirjamessuilla! Tule tutustumaan, tapaa kirjailoita ja löydä ihania lukukokemuksia!

Lavaohjelma
Perjantaina 27.10.2017 klo 15.00
Mika Waltari -lavalla

Selkokirjakummi Eppu Nuotio kertoo ajastaan selkokirjakummina. Mitä tapahtuu, kun kaunokirjallisuutta muokataan selkokielelle? Miltä tuntuu, kun Peiton paikka nyt julkaistaan selkokielellä? Keskustelussa mukana mukautuksen tehnyt selkokirjailija Johanna Kartio. Seuraava selkokirjakummi on kirjailija Tuomas Kyrö. Millaisin miettein tunnettu kirjailija aloittaa selkokirjakummina? Haastattelijana Selkokeskuksen kehittämispäällikkö Leealaura Leskelä. Ohjelmassa myös selkokirjallisuuden Seesam-palkinto.

Osastolla (6b68) tapahtuu

Selkokirjan lukija ja tekijä keskustelevat:
to 26.10. klo 16.00 Bram Stoker: Dracula (Opike / KVL 2017)
la 28.10. klo 13.00 Mika Waltari: Komisario Palmun erehdys (Avain / BTJ Finland 2017)
la 28.10. klo 15.00 Eppu Nuotio: Peiton paikka (Opike / KVL 2017)

Tule siis tutustumaan selkokirjoihin ja selkokieleen kirjamessuilla. Osastollamme voit myös ostaa selkokirjakummi Eppu Nuotion Peiton paikka -selkokirjaa sekä tilata muita kirjoja edullisin messuhinnoin!

Ole mukana tapahtuman somessa:
FB: http://bit.ly/selkokeskuskirjamessuilla2017
Twitter: #selkokirja


Suomen evankelis-luterilainen kirkko on vuoden 2017 selväsanainen

Selkokielen neuvottelukunta on myöntänyt palkinnon Suomen evankelis-luterilaiselle kirkolle. Palkintoperustelujen mukaan Suomen evankelis-luterilainen kirkko on tehnyt pitkäjänteistä ja tavoitteellista työtä selkokielisten aineistojen tuottamisessa ja kirkon saavutettavuuden edistämisessä. Palkinto luovutettiin kirkon edustajille demokratiapäivässä 17.10.2017 Helsingissä Kuntatalolla.


Selkokieli esillä

Selkokielen neuvottelukunnalta kannanotto saavutettavuuskeskusteluun. Kannanotossa saavutettavuusdirektiivin toimeenpanoon Suomessa nostetaan esillle tiedon saavutettavuuden merkitys. Lue kannanotto sivuiltamme.

Selkokieli esillä Selkeän kielen päivässä 13.10.2017.

Tulossa
Kehitysvammaliiton opintopäivät 1. – 2-11., Saavuta 2017 16.11., Kielen ilo -seminaari 23.11 (Kielilautakuntien Suomi100-seminaari)


Minä luen sinulle -kampanja alkaa marraskuussa

Kampanjassa maahanmuuttajat toteuttavat selkokielisiä lukuhetkiä 5.2. – 11.2.2018 iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille. Ilmoittautuminen käynnistyy marraskuussa!

Haastamme kampanjaan mukaan vanhus- ja vammaistyön yksiköt, maahanmuuttajakoulutuksen järjestäjät sekä monikulttuurisuustyön toimijat ympäri Suomea. Kampanjan järjestävät Selkokeskus ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto osana Yhdessä-toimintaa.

Lue lisää kampanjasta!