Selkokeskuksen uutiskirje helmikuu 2018

Minä luen sinulle -viikko näkyi eri puolilla Suomea

Minä luen sinulle -viikko (5.2. – 11.2.2018) tarjosi lukuiloa ja ystävyyttä peräti 30 paikkakunnalla tänä vuonna. Viikon aikana yli 600 maahanmuuttajaa luki ääneen selkokirjoja ja Selkosanomia kehitysvammaisille ja iäkkäille ihmisille.

Kampanjaan osallistui yli 90 vammais- ja vanhustyön yksikköä sekä noin 50 oppilaitosta ja monikulttuurisuustyön toimijaa. Toivomme, että paikallinen yhteistyö lukemisen ja vapaaehtoistoiminnan merkeissä jatkuu myös lukuviikon jälkeen! Kampanjan suojelijana toimi presidentti Tarja Halonen.

Kampanjan järjestivät yhteistyössä Selkokeskus ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry osana Yhdessä-toimintaa. Lue lisää kampanjasta.

Sydämellinen kiitos kaikille osallistujille!


Selkokirjallisuuden valtiontuen hakemuksia ennätysmäärä

Selkokeskus sai tänä vuonna 83 hakemusta selkokirjojen tekijöiltä. Hakemusten perusteella jaetaan 50 000 euroa selkokirjojen kirjoittajille, kuvittajille ja kustantajille sekä koskettelukirjojen tekijöille.

Hakemukset käsitellään kevään 2018 aikana.


Uusia selkokirjoja

Dieckmann, Maijaliisa: Prinssi Sigfrid ja orja Ottokar

Nopola, Sinikka ja Tiina (muk. Hanna Männikkölahti):Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen, Avain 2018

Rajala, Pertti: Sisällissota, Avain 2018

Esite: Eeli kirjastossa, Eepos-kirjastojen esite


Iloa selkokirjasta -hanke päättyi, tulossa opas kirjoittajille

Suomen Kulttuurirahaston rahoittama Iloa selkokirjasta -hanke päättyi virallisesti vuodenvaihteessa, mutta jälkityöt jatkuvat. Hankkeessa tuettiin yhteensä 12 kirjahanketta, joista jo julkaistut kirjat on otettu ilolla vastaan. Loput julkaistaan tämän vuoden aikana.

Tuorein kirja on maahanmuuttajien haastatteluihin perustuva Satu Leiskon kirja Tulin Suomeen (Avain 2018), jossa maahanmuuttajat kertovat kokemuksistaan. Tulossa on myös verkossa jaettava opas, jossa annetaan ohjeita kaunokirjallisen selkotekstin kirjoittajille.


Tervetuloa Selkokeskuksen koulutuksiin!

Miten kirjoitetaan selkokiellä? Entä miten selkokieli auttaa vuorovaiktuksessa? Tutustu koulutustarjontaamme ja ilmoittaudu mukaan!


Tilaa Selkosanomat!

Lehdet kestotilauksena 22 e / vuosi. Tutustu ja tilaa:
www.selkosanomat.fi