Selkokeskuksen uutiskirje, helmikuu 2022

Tänä vuonna juhlitaan 70-vuotiasta Kehitysvammaliittoa

Selkokeskus on osa Kehitysvammaliittoa, joka täyttää tänä vuonna jo 70 vuotta. Juhlimme läpi vuoden työn merkeissä, iloa unohtamatta! Meillä Selkokeskuksessa on ilo jatkaa työtä sen eteen, että jokaisella on mahdollisuus saada tietoa ja palveluita sekä lukea kirjoja selkokielellä.

Lue lisää juhlavuodesta Kehitysvammaliiton verkkosivulta.


Olemme mukana Mediataitoviikolla

Osallistumme Mediataitoviikkoon 7.–13.2.2022 yhdessä Selkosanomien kanssa. Viikon tavoite on kehittää ihmisten mediataitoja.

Mediataitoviikon kunniaksi olemme kirjoittaneet Selkosanomista juttuja ja kuvanneet esittelyvideon. Lisäksi lähetimme lehden monille viikon osallistujille, jotta he voivat tutustua siihen.

Lue lisää Mediataitoviikosta ja tutustu materiaaleihimme Mediataitoviikko 2022 -sivulla.


Vastaa kyselyyn ja voita Selkosanomat vuodeksi kotiisi!

Selkosanomat uudistui viime syksynä. Vastaa lukijakyselyyn ja kerro, mitä mieltä olet uudistuneesta lehdestä. Vastaajien kesken arvotaan Selkosanomien vuositilaus.

Vastaa kyselyyn Webropolissa.


Uusia materiaaleja SELVIS-hankkeelta

SELVIS-hanke on julkaissut kaksi uutta materiaalia päihde- ja pelikasvatuksen tueksi. Tietoa digipelaamisesta -oppaassa kerrotaan selkokielellä esimerkiksi, miksi digipelaaminen kiehtoo ja mistä saa apua pelaamisen ongelmiin.

Maksuton Hyvinvointikaveri-verkkokurssi puolestaan kannustaa miettimään terveellisiä elämäntapoja. Kurssi on tarkoitettu kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille, ja kurssin suorittanut voi toimia Hyvinvointikaverina toiselle henkilölle.

Löydät SELVIS-hankkeen aineistot EHYT ry:n sivuilta.


Tutustu selkojulkaisuihin verkkosivullamme

Kaipaatko selkokielellä tietoa työelämästä? Haluatko lukea ihmisoikeuksista selkosuomeksi? Löydät selkokielisiä oppaita, verkkosivuja ja videoita aiheen mukaan Selkokieliset oppaat, videot ja verkkosivut aiheen mukaan -sivulta.


Selkokeskuksen koulutukset vuonna 2022

Alkuvuoden koulutuksissa tutustutaan puhutun ja kirjoitetun selkokielen perusteisiin. Kesäkuussa kirjoitetaan selkokirjaa ja syvennetään selko-osaamista.

  • 16.3.2022 Kirjoita selkokieltä!
  • 29.3.2022 Suunnittele selkojulkaisu
  • 31.3.2022 Puhu selkokieltä
  • 27.4.2022 Kirjoita selkokieltä!
  • 5.5.2022 Selkokielen tekstityöpaja
  • 13.5. ja 20.5.2022 Selkokielen jatkokurssi
  • 3.6. ja 10.6.2022 Selkokirjaa kirjoittamaan

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Tulevat koulutukset -sivulla.


Tapahtumia ja tekstejä


Uusia selkojulkaisuja