Selkokeskuksen uutiskirje maaliskuu 2019

 Tietoa eduskuntavaaleista selkokielellä

Yle julkaisee 4.4. Yle Areenassa selkokielisen vaalikeskustelun, jossa puolueiden edustajat vastaavat kysymyksiin helpolla suomen kielellä. Yleisönä on eri selkokielen käyttäjäryhmiä, jotka saavat kertoa lähetyksessä, jos puhe on liian vaikeaa.
 
Selkokeskus on koonnut selkokielisiä eduskuntavaaleihin liittyviä materiaaleja verkkosivuille. Sivuilta löytyy mm. puolueiden vastauksia Selkosanomien lukijoiden kysymyksiin sekä äänestysohjeet selkokielellä.
 
Tutustu vaaliaineistoon osoitteessa www.selkokeskus.fi/eduskuntavaalit2019 


Minä luen sinulle -kampanjassa enemmän osallistujia

Kampanjaan osallistui yli 1000 lukijaa, 69 oppilaitosta, järjestöä tai muuta maahanmuuttajatyötä tekevää organisaatiota.   Lukupaikkoina toimi yli 90 vanhus- ja vammaistyön yksikköä. Lukuhetkiä järjestettiin 43 paikkakunnalla. Kampanja sai runsaasti positiivista palautetta osallistujilta. Kampanjaideaa pidettiin hyvänä ja toiminnan toivottiin leviävän laajemmalle.


Ehdota vuoden selväsanaista!

Selkokeskus jakaa joka toinen vuosi tunnustuspalkinnon ansiokkaasta selkotyöstä. Lue lisää Vuoden selväsanainen -palkinnosta ja ehdota palkinnonsaajaa!


Selkokirja: Avioliittotesti

Opike on julkaissut mukautuksen Vera Niemisen romaanista nimellä Avioliittotesti (mukautus Johanna Kartio).

Kirjassa Aino ja Jussi rakastuvat, ja Aino muuttaa Jussin kotitilalle kesäksi. Alkaa avioliittotesti.


Klaara-verkoston työpajat jatkuvat

Klaara-verkosto on järjestänyt keväällä 2019 Helsingissä  työpajojen sarjan, jossa selkokieltä lähestytään eri näkökulmista. Seuraavat työpajat ovat 5.4. Puhuttu selkokieli ja 12.4. Millaista selkokielen pitäisi olla? Lue lisää työpajoista!


Selkokeskus kouluttaa!

Tulossa keväällä
17.4. Kirjoita selkokieltä
7.5. Kirjoita selkokieltä -jatkokurssi
21.5. Puhu selkokieltä

Lue lisää koulutustarjonnastamme verkkosivuiltamme.
Muista myös Ahlmanin selkokirjoittamisen kurssi kesällä!