Selkokeskuksen uutiskirje, syyskuu 2019

Selkokielen asiantuntija puhuu selkokielestä.

Klaara-konferenssi on nurkan takana

Ensimmäinen selkokielen tutkimuksen konferenssi järjestetään Helsingin yliopistossa 19.–20.9.2019. Monitieteinen konferenssi kokoaa yhteen selkokielen asiantuntijoita eri maista. Puhujina on huippuasiantuntijoita, jotka kertovat selkokielestä useista näkökulmista. Ääneen pääsee myös kolme kokemusasiantuntijaa, jotka kertovat omasta suhteestaan selkokieleen. Ohjelmassa on työpajoja, puheenvuoroja ja postereita.


Tietopöllö Seija Niinistö-Samelalle

Seija Niinistö-Samela on voittanut ansiokkaasta lasten- ja nuorten tietokirjallisuudesta myönnettävän Tietopöllö-palkinnon. Niinistö-Samela on ensimmäinen selkokirjailija, jolle palkinto on myönnetty. Hän sai kiitosta kirjojen selkokielisyydestä, joka tekee tietokirjallisuuden saavutettavaksi kaikille, joille lukeminen on vaikeaa. Niinistö-Samela on Selkokeskuksen asiantuntija.

Selkokeskus onnittelee lämpimästi!


#selkokirjastossa

Selkokirjastossa-kampanja vie selkokirjailijoita kirjastoihin eri puolille Suomea. Tule tapaamaan vaikkapa Tuija Takalaa, Hanna Männikkölahtea tai Sanna-Leena Knuuttilaa. Kirjailijat käyvät muun muassa Kokkolassa, Mustasaaressa, Helsingissä ja Turussa. Kampanjan virallinen tunniste somessa on #selkokirjastossa. Selkokirjastoissa tavataan!


Selkokirjallisuutta Turun Kirjamessuilla

Turun Kirjamessuilla keskustellaan selkokirjallisuudesta perjantaina 4. lokakuuta. Selkokeskus jakaa samana päivänä Seesam-palkinnon. Palkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on edistänyt selkokirjallisuutta. Lue lisää Turun Kirjamessujen ohjelmasta ja aikataulusta.


Selkokeskuksen koulutukset syksyllä

Miten selkokieltä kirjoitetaan ja puhutaan? Miten suunnitellaan toimiva selkojulkaisu? Selkokeskus järjestää syksyllä seuraavat koulutukset:
– 26.9.2019 Kirjoita selkokieltä
– 10.10.2019 Suunnittele selkojulkaisu
– 29.10.2019 Puhu selkokieltä
– 20.11.2019 Selkokieli verkossa.

Lisää tietoa koulutuksista ja ilmoittautumisesta Selkokeskuksen sivuilla. Tervetuloa mukaan!


Tilaa Selkosanomat!

Lehdet kestotilauksena 22 e / vuosi. Tutustu ja tilaa osoitteessa www.selkosanomat.fi.

Syksyn aikana voit lukea Selkosanomista esimerkiksi lapsiasiavaltuutetun mietteistä, musiikin tekemisestä ja avaruudesta. Selkosanomien juttuja on päässyt lukemaan kohta jo 30 vuotta. Selkosanomat juhlii syntymäpäiviään ensi vuonna.