Selkokeskuksen uutiskirje, tammikuu 2020

Selkojulkaisuja

Selkojulkaisut ja selkokieleen liittyvät opinnäytteet koottuna

Nyt selkokielisten julkaisujen ja selkokieleen liittyvien opinnäytteiden löytäminen on helppoa, sillä niitä on alettu kokoamaan Selkokeskuksen sivuille. Selkojulkaisut on lajiteltu oppaisiin ja esitteisiin, verkkosivuihin, videoihin, mediaan ja ilmaisiin verkkokirjoihin.

Puuttuuko koonnista jokin selkotunnuksen saanut julkaisu tai selkokieleen liittyvä opinnäytetyö? Ilmoita siitä osoitteeseen ella.airaksinen@kvl.fi.


Selkokeskuksen koulutukset keväällä 2020

Miten selkokieltä kirjoitetaan ja puhutaan? Mitä sisällöntuottajan on hyvä tietää saavutettavuudesta? Miten selkokirjoittajana voisi kehittyä? Selkokeskuksen koulutustarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin.

– 11.2.2020 Kirjoita selkokieltä!
– 19.3.2020 Verkkosivujen saavutettavuus ja ymmärrettävyys – koulutus sisällöntuottajille
– 2.4.2020 Kirjoita selkokieltä!
– 5.5.2020 Puhu selkokieltä!
– 19.5.2020 Selkokielen tekstityöpaja

Lisää tietoa koulutuksista ja ilmoittautumisesta Selkokeskuksen sivuilla. Tervetuloa mukaan!


Selkokirjallisuuden valtionavustuksen hakeminen

Selkokirjojen tekijöille tarkoitettua valtion selkokirjatukea voi hakea tammikuun loppuun asti. Lue lisää ja lähetä hakemus postitse viimeistään 31.1.2020.


Ilmoittaudu Minä luen sinulle -kampanjaan!

Minä luen sinulle -kampanja järjestetään taas helmikuussa. Kampanjaviikolla 10.–14.2.2020 maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille. Ilmoita oma organisaatiosi mukaan viimeistään 27.1.2020!


Uusia selkokirjoja

– Muilu, Helena & Tommi Virtanen: Titaani Kemia 2E, Otava (oppikirja)
– Valkendorff, Tiina, Päivi Ruutiainen & Anna Louhensalo (toim.): Odotan aurinkoa. Selkokielisiä tarinoita Suomeen tutustumisesta, Humanistinen ammattikorkeakoulu (ilmainen)


Selkosanomien juhlavuosi alkaa!

Selkosanomat täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlan kunniaksi Selkosanomissa julkaistaan vanhoja lehtijuttuja vuosien takaa.

Lehdet kestotilauksena 22 e / vuosi. Tutustu ja tilaa osoitteessa www.selkosanomat.fi.