Selkokeskus tiedottaa joulukuu 2018

Tulevia koulutuksia

Kirjoita selkokieltä (1 pvä) 11.2.2019, 17.4.2019, Helsinki
Mikä tekee tekstistä helppolukuisen? Miten kirjoitat ilmeikästä selkokieltä? Kirjoituskoulutuksessa perehdytään selkokielen kirjoitusprosessiin ja -ohjeisiin. Koulutus on suunnattu kaikille selkokirjoittamisesta kiinnostuneille.

Selkokieli verkossa 5.3.2019, Helsinki
Koulutus antaa perustietoa siitä, mitä selkokieli ja saavutettavuus tarkoittavat verkkoympäristössä. Koulutuksessa tutustutaan selkokirjoittamisen periaatteisiin sekä saavutettavuuslainsäädäntöön.

Puhu selkokieltä 21.5.2019, Helsinki
Miten selkeytät ja yksinkertaistat omaa puhettasi? Kuinka rohkaiset keskustelukumppaniasi osallistumaan aktiivisesti vuorovaikutukseen? Miten ymmärrysvaikeuksia voidaan käsitellä? Toimiva vuorovaikutus syntyy ilmapiirissä, jonka keskustelijat kokevat turvalliseksi.

Tutustu myös muihin Selkokeskuksen koulutuksiin koulutuskalenterissamme!


Selkokirjallisuuden valtionavustusten määrä noussee

Vuodelle 2019 on tulossa korotus selkokirjallisuuden valtionavustusten määrärahoihin, jos eduskuntaa myöntää avustuksiin tarkoitetut määrärahat vuodelle 2019.

Selkokirjallisuuden ja muun saavutettavan kirjallisuuden avustuksia ja apurahoja voivat hakea selkokirjojen kirjoittajat, kuvittajat ja kustantajat. Hakuaika päättyy 31.1.2019.

Lue lisää selkokirjallisuuden avustuksista ja apurahoista.


Ystävien matkassa -kampanja alkaa

Selkokeskuksen kampanja levittää tietoa selkokielisen ja saavutettavan tiedon merkityksestä meille kaikille. Kampanjassa julkaistaan Ystävien matkassa -tarinoita.  Lue Ingridin ja Ullan tarina: www.selkokeskus.fi/ystavienmatkassa

Tue yhdenvertaista tiedonvälitystä kaikille. Tilaa Selkosanomat: www.selkosanomat.fi/tilaa-selkosanomat Selkosanomat kotiin postitettuna (20 nroa) 2019 kampanjahintaan 22 €.

Toimi nopeasti! Saat 3 numeroa veloituksetta kaupan päälle. Tarjous on voimassa kotimaassa uusille tilaajille 30.12.2018 asti.