Uutiskirje huhtikuu 2017

Hae Selkokeskuksen asiantuntijaksi

Selkokeskuksen kirjoittavat asiantuntijat muokkaavat tekstejä selkokielelle Selkokeskuksen toimeksiannosta. Välitämme asiantuntijoille Selkokeskuksen tekstipalveluun saapuvia tekstejä selkokielistettäväksi. Selkokeskus etsii uusia selkokirjoittajia asiantuntijajoukkoonsa. Valitsemme uudet kirjoittajat selkokielelle muokatun tekstin perusteella. Lue lisää asiantuntijahausta.


Ehdota vuoden selvasanaista!

Vuoden selväsanainen -palkinto on tunnustuspalkinto saavutettavasta kielestä. Tänä vuonna on vuoro palkita henkilö tai taho, joka on edistänyt selkokieltä. Palkinnon myöntää selkokielen neuvottelukunta syksyllä 2017. Tutustu palkintoperusteisiin ja ehdota palkinnonsaajaa!


Mentorimummot ja -papat -hanke käynnistyy

Hanke tuo yhteen selkokielestä hyötyviä maahanmuuttajia ja ikäihmisiä yhteisen tekemisen merkeissä.

Mentorimummot ja -papat -hankkeessa (2017 – 2019) kehitetään vanhustyöhön uudenlaista monikulttuurista ja selkokielistä vapaaehtoistoimintaa. Hankkeesta vastaa Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry, ja Selkokeskus toimii yhteistyökumppanina. Hanketta rahoittaa STEA. Lue lisää Mentorimummot ja -papat -hankkeestaMillainen Suomi on?

Verneri.netin selkokieliset sivut haastavat yhdessä Leija-lehden kanssa kehitysvammaiset nuoret ja aikuiset kertomaan, millainen Suomi on. Juhlavuoden kunniaksi järjestettävään haasteeseen voi osallistua haluammaan tavalla: valokuvalla, videolla, kirjoittamalla tarinan tai runon, piirtämällä tai tekemällä verkkokirjan. Haaste kestää elokuun loppuun asti.
Lue liisää haasteesta.


Selkokirja Suomen kukista

Papunet verkkopalvelu on julkaissut selkokielisen verkkokirjan Suomen luonnon kukkia. Jenni Sipilän kirjoittama kirja esittelee yleisimpiä kotimaisia kukkalajeja. Kirja löytyy Papunetin peli- ja selkosivuilta.

Lue Suomen luonnon kukkia -kirja.


Tutustu selkokirjoihin

Kesää odotellessa on hyvää aikaa seikkailla. Lähde Jimin kanssa Aarresaaren tai Alvan matkaan Helsingin alle.

Tiedonjanoiset voivat tutkia vaikka ihmiisen kehon toimintaa tai lähteä matkalle avaruuteen.

Tutustu selkokirjoihin Selkokeskuksen kirjakaupassa.