Uutiskirje kesäkuu 2017

Selkokeskus kouluttaa

Tervetuloa taas syksyllä koulutuksiimme:
19.9. Saavutettavuus ja helppokäyttöisyys verkkosivuilla
26.9. Kirjoita selkokieltä
4.10. Suunnittele selkojulkaisu
5.10. Puhu selkokieltä
12.10. Suunnittele selkosivut

Ilmoittaudu koulutuksiin Kehitysvammaliiton koulutuskalenterissa.

Kevään aikana Selkokeskus on järjestänyt koulutuksia selkokielestä ympäri Suomea. Osansa saivat niin järjestö- kuin viranomaisviestijät, kustannustoimittajat sekä viimeisimpänä Oriveden suvessa selkokirjailijaksi haaveilevat. Mahtavaa, että selkokieli kiinnostaa!


Tulossa syksyllä

Selkokeskus on mukana Helsingin kirjamessuilla, joilla julkaistaan selkokirjakummi Eppu Nuotion Peiton paikka -kirjan selkomukautus. Lisäksi olemme mukana kuntamarkkinoilla 13.–14.9., Selkeän kielen päivässä, Kehitysvammaliiton opintopäivillä 1.–2.11., Kielen ilo -seminaarissa ja monessa muussa!


Selkokeskuksen asiantuntijaksi paljon hakijoita

Selkokeskus sai kaikkiaan 138 hakemusta kirjoittaviksi asiantuntijoiksi. Yllätyimme iloisesti hakemusten määrästä ja korkeasta tasosta. Kiitämme kaikkia hakijoita lämpimästi mielenkiinnosta ja toivomme, että kiinnostus selkokieltä kohtaan säilyy ja kasvaa!


Ehdota vuoden selvasanaista!

Vuoden selväsanainen -palkinto on tunnustuspalkinto saavutettavasta kielestä. Tänä vuonna on vuoro palkita henkilö tai taho, joka on edistänyt selkokieltä. Palkinnon myöntää selkokielen neuvottelukunta syksyllä 2017. Tutustu palkintoperusteisiin ja ehdota palkinnonsaajaa!


Millainen Suomi on?

Verneri.netin selkokieliset sivut haastavat yhdessä Leija-lehden kanssa kehitysvammaiset nuoret ja aikuiset kertomaan, millainen Suomi on. Juhlavuoden kunniaksi järjestettävään haasteeseen voi osallistua haluamallaan tavalla: valokuvalla, videolla, kirjoittamalla tarinan tai runon, piirtämällä tai tekemällä verkkokirjan. Haaste kestää elokuun loppuun asti.
Lue lisää haasteesta.


Selkokieli harjoittelussa

Selkokeskuksessa on ollut kieliharjoittelija 2 kuukautta. Harjoittelijan kanssa olemme saaneet taas uusia näkökulmia ja ajatuksia liittyen kieleen ja sen opiskeluun. Aleksandra on testannut erilaisia tekstejä sekä kirjoittanut mm. Selkosanomiin juttuja sekä blogia. Voit lukea Aleksandran blogi-tekstin selkokielestä täältä.


Selkokeskus toivottaa iloista kesää kaikille!

Selkosanomat ilmestyy seuraavan kerran 15.8.2017