Uutiskirje elokuu 2016

Opi kirjoittamaan selkokieltä!

Kirjoita selkokieltä! -koulutuspäivässä on vielä paikkoja vapaana. Millaiset tekstit ovat helppolukuisia, mikä taas tekee tekstistä vaikeasti luettavaa? Koulutuksessa käydään läpi selkokielen teoriaa, käyttäjäryhmiä sekä harjoitellaan kirjoittamista.

Koulutus järjestetään 7.9. klo 9.30–15.30 Helsingissä.

Ilmoittaudu koulutuspäivään Kehitysvammaliiton koulutuskalenterissa.

Tutustu myös muihin Selkokeskuksen koulutuksiin Selkokeskuksen sivuilla!


Selkokeskus Turun kirjamessuilla 30.9.–2.10.2016

Tule tutustumaan selkokirjoihin ja selkokieleen Turun kirjamessuilla. Selkokeskuksen osastolla (B / 1a) voit ostaa uutuuksia messuhinnoin!

Selkokeskuksen ohjelmassa Runohuoneella sunnuntaina 2.10. klo 13.20. kirjailijat Eppu Nuotio ja Johanna Kartio keskustelevat Nuotion Peiton paikka -romaanin mukauttamisesta selkokielelle. Mitä tapahtuu, kun kaunokirjallisuutta muokataan selkokielelle, ja miltä se kirjailijoista tuntuu?

Lue lisää messuohjelmasta:
www.selkokeskus.fi
Tapahtuman facebook -sivuilla


Iloa selkokirjasta -tukien jako alkaa

Kirjailijat ovat kesän aikana hakeneet vilkkaasti tukea selkokirjojen kirjoittamiseen, ja seuraavana on vuorossa tuettavien kirjahankkeiden valinta. Hakijoille pyritään saamaan vastauksia syyskuun aikana.

Kun kirjoittajien hakemukset on käsitelty, on vuorossa kustantajien valitseminen ja mahdollinen etsiminen. Kustantajat voivat hakea tukea selkokirjahankkeisiin vuoden loppuun saakka sitä mukaan kuin kustannuspäätökset varmistuvat.

Lisätietoja hankkeesta ja tuen hakemisesta on Selkokeskuksen sivuilla.


Kysy työstä -viikko Vernerissä

Verneri.netin Facebookissa järjestetään lokakuussa Kysy työstä -viikko. Asiantuntijat vastaavat työhön ja työllistymiseen liittyviin kysymyksiin. Osallistu mukaan keskusteluun: www.facebook.com/verneri.net


Selkokeskus mukana syksyn tapahtumissa

  • Lukutaito ja yhdenvertaisuus – valtakunnallinen YK:n lukutaitopäivän tapahtuma 8.9.2016 Porissa. Lue lisää tapahtumasta:
    http://www.meka.tv/lukutaito/
  • Kuntamarkkinat 14.–15.9.2016
  • Demokratiapäivä 18.10.20