Uutiskirje syyskuu 2016

Verkkotiedote turku

Selkokeskus Turun kirjamessuilla 30.9.–2.10.2016

Tule tutustumaan selkokirjoihin ja selkokieleen Turun kirjamessuilla. Selkokeskuksen osastolla (B / 1a) voit ostaa uutuuksia messuhinnoin!

Selkokeskuksen ohjelmassa sunnuntaina 2.10. klo 13.20. kirjailijat Eppu Nuotio ja Johanna Kartio keskustelevat Nuotion Peiton paikka -romaanin mukauttamisesta selkokielelle. Mitä tapahtuu, kun kaunokirjallisuutta muokataan selkokielelle, ja miltä se kirjailijoista tuntuu? a


Uutta Selkokeskuksen verkkosivuilla

Uudistuksessa Selkokeskuksen kirjakauppa siirtyi osaksi Selkokeskuksen verkkosivuja.

Kirjakauppa on myös yhteydessä selkokirjatietokantaan, josta voi selata kaikkia suomenkielisiä selkokirjoja. Näet nyt suoraan tietokannassa, onko kirja myynnissä kirjakaupassa! Lisäksi tietokannassa on nyt myös tekstikatkelmia uusimmista kirjoista!

Päivityksen näkyvin osuus on visuaalisen ilmeen uudistuminen, mutta samalla olemme myös päivittäneet asiasisältöjä sekä ottaneet huomioon paremmin mobiilikäyttäjät.

Tutustu ja anna palautetta!


Uusia kirjoja

Avain / BTJ Finland
Levola, Jaana: Heppapoika
Kirjapaja
Rajala, Pertti: Selkoa Lutherista
Opike / KVL
Lepistö, Laura: Kesäyön salaisuus

Tilaa kirjaesitettä

Selkokeskus on julkaissut jälleen kirjaesitteen, josta löytyvät uusimmat Selkokeskuksen kirjavälityksen kirjat. Esitettä voi tilata maksutta Selkokeskuksesta sähköpostitse: selkokeskus@kvl.fi.


Oppimisvaikeudet ja päihteet -opas

Monella päihderiippuvaisella ihmisellä on kokemuksia oppimisvaikeuksista. Uusi selkoesite antaa tietoa oppimisvaikeuksista ja auttaa selvittämään, onko lukijalla sellaisia oppimisen vaikeuksia, joihin olisi hyvä saada tukea. Oppaan on julkaissut Sininauhaliitto.

Opas on Sininauhaliiton sivuilla osoitteessa: http://sininauhaliitto.fi/sites/default/files/oppimisvaikeudet_ja_paihteet_0.pdf


Lasta tulee kuulla, vaikka hän ei puhuisikaan

Opas sisältää teoriaosuuden, jossa tarkastellaan, mistä lähtökohdista rakentuu lasten yhdenvertainen oikeus osallistua ja miten siihen voidaan sosiaalityössä vastata. Toinen osio esittelee konkreettisia keinoja ja lähestymistapoja vuorovaikutuksen tukemiseen sekä huomioitavia asioita, kun lapsi ei kommunikoi puheella tai tarvitsee siihen apua ja tukea. Opas sisältää myös kokemusasiantuntijan puheenvuoron puhetulkkauksen merkityksestä puhevammaiselle henkilölle.

Mukana ovat olleet Lastensuojelun Keskusliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto, Kuurojen Liitto, Kynnys ry, Kehitysvammaliiton Tikoteekki ja Selkokeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Espoon kaupunki, Helsingin yliopisto ja Tampereen yliopisto.

Opas on luettavissa www-osoitteessa http://lskl.e-julkaisu.com/vammaisen-lapsen-nakemysten-selvittaminen/ .


Kehitysvammaisten ihmiset ja internet

Kehitysvammaiset ihmiset ovat netin käyttäjinä hyvin erilaisia. Käy lukemassa Verneri.neti, Me Itse ry:n ja Leija-lehden teettämän kyselyn tuloksista:

www.verneri.net/selko/tietotekniikka-ja-internet/kysely-netin-kaytosta/


Kysy työstä -viikko Vernerissä

Verneri.netissä on Kysy työstä -viikkoa 24.–28.10.2016. Viikon aikana etsimme vastauksia kehitysvammaisten työhön ja työllistymiseen liittyviin kysymyksiin.

Lähetä työ-aiheinen kysymys 5.10. mennessä osoitteella verneri@kvl.fi . Keskustele ja kommentoi 24.–28.10. välisenä aikana Verneri.netin Facebookissa, www.facebook.com/verneri.net