Uutiskirje tammikuu 2016

Kampanja on lähtenyt vilkkaasti käyntiin ryhmäkodeissa ja toimintakeskuksissa ympäri Suomen. Lukuilon piirissä on jo yli 1000 kehitysvammaista ja iäkästä ihmistä Helsingistä Rovaniemelle! Kampanjan suojelijana toimii rouva Jenni Haukio. Kampanjaan voi ilmoittautua mukaan vielä 15.2 saakka Selkokeskuksen kotisivuilla.


Tietoa terveellisestä ruoasta selkokielellä

Millaista on terveellinen ruoka? Miten usein on hyvä syödä? Papunetin Terveellinen ruoka -sivuilla voi katsella videoita, selata kuvasarjoja sekä pelata ruokapeliä. Ja lopuksi voi testata, mitä asiasta jäi mieleen.

Terveellinen ruoka  -aineisto löytyy Papunetin selkosivuilta.

Kuva: Valtion ravitsemusneuvottelukunta


Puhu selkokieltä! -kampanja käynnissä

Kampanjassa kaivataan onnistumistarinoita ja hyviä käytänteitä muillekin malliksi!

Osallistu ja jaa kokemuksianne kampanjasivuilla!

Kampanjaan on ilmoittautunut tähän mennessä 25 tahoa, ja kampanja on näkynyt hyvin mediassa. Kampanjan päätöstilaisuus järjestetään myöhemmin keväällä.


Selkokirjallisuuden valtiotukea haettiin ennätysmäärä

Selkokeskuksen selkokirjatyöryhmä sai yhteensä 66 hakemusta. Opetus- ja kulttuuriministeriön selkokirjallisuuden ja muun saavutettavan kirjallisuuden valtiontukea jaetaan tänä vuonna yhteensä 50 000 euroa.

Lisätietoa valtiontuesta voi lukea Selkokeskuksen sivuilta.


Uusia selkokirjoja

Opike on julkaissut selkomukautuksen Juhani Ahon klassikosta Rautatie. Pertti Rajalan selkokielelle mukauttama teos kertoo metsämökin Matista ja Liisasta sekä matkasta rautatietä katsomaan.

Kirjokansi on julkaissut muistelukirjan Jäähyväiset Viipurille. Marja Simolan teos kuvaa erään perheen elämää sotavuosien aikana. Kirja soveltuu hyvin muisteluhetkiin


Kysely kehitysvammaisille netin käytöstä

Kehitysvammaisten ihmisten mahdollisuuksista käyttää nettiä ei ole riittävästi tietoa. Verneri.netin selkosivuilla on nyt kehitysvammaisille tarkoitettu kysely netin käytöstä. Vinkkaa kyselystä tutuillesi, kiitos avustasi!

www.verneri.net/selko


Selkokeskus tuottaa turvapaikanhakijoille selkokielisiä aineistoja

Selkokeskus on saanut Raha-automaattiyhdistykseltä kaksivuotisen lisäapurahan, joka suunnataan turvapaikanhakijoille ja pakolaisille tarkoitettujen selkoaineistojen tuottamiseen. Aineistoja suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä eri tahojen kanssa.