Hae selkotunnusta selkokirjalle

Kesätauko

Selkokirjojen ja -oppimateriaalien tunnustarkistukset ovat kesätauolla 29.5.–31.7.2024. Kaikki viimeistään 28.5. saapuneet selkotunnushakemukset käsitellään, ja niistä päätökset ilmoitetaan viimeistään 14.6. Tarkistusten tekemistä jatketaan elokuussa.

Tarkistuksen ohjeet

 1. Käy selkotunnuksen hakijan tarkistuslista huolellisesti läpi.
 2. Jos haluat selkotunnuksen selkokirjalle tai -oppimateriaalille, lähetä lyhyt vapaamuotoinen hakemus selkokirjatyöryhmän sihteerille osoitteeseen ella.airaksinen@kvl.fi.
 3. Kerro hakemuksessa
 • kuka on hakija
 • millaisesta kirjasta on kyse
 • kenelle kirja on tarkoitettu.

Liitä mukaan mahdollisimman laaja taittomalli, josta näkee suunnitellun ulkoasun. Jos kyseessä on äänikirja, liitä mukaan käsikirjoitus ja parin minuutin ääninäyte.

 1. Selkokirjatyöryhmän sihteeri vastaa viestiisi mahdollisimman pian ja kysyy tarvittaessa lisätietoja. Sen jälkeen hän lähettää kirjan luettavaksi kahdelle työryhmän jäsenelle, jotka tekevät sille selkotunnustarkistuksen. Tarkistuksessa menee yleensä noin kolme viikkoa. Jos kirjan julkaisulla on kiire, ole hyvissä ajoin yhteydessä sihteeriin, jotta aikataulusta voidaan yrittää neuvotella.
 2. Työryhmän sihteeri lähettää sinulle päätöksen selkotunnuksen myöntämisestä. Päätöksen mukana voit saada joitakin kommentteja tekstistä, mutta tarkistus ei yleensä sisällä laajaa arviointia tai yksityiskohtaista palautetta. Joskus selkotunnus myönnetään vasta sen jälkeen, kun hakija on muokannut julkaisua kommenttien perusteella. Jos selkotunnus myönnetään, saat viestin mukana tunnuksen käyttöohjeineen. Selkotunnusta ei saa käyttää ilman lupaa.
 3. Jos selkotunnusta ei myönnetä ja tarvitset apua tekstin kirjoittamisessa, voit ottaa yhteyttä maksulliseen arviointipalveluumme.

Lisää tietoa selkotunnuksesta selkokirjoille ja oppimateriaaleille

 • Asiantuntija / selkokirjatyöryhmän sihteeri Ella Airaksinen
 • Puhelinnumero: 050 309 8466
 • Sähköpostiosoite: ella.airaksinen@kvl.fi
Julkaistu: