Selkokirjallisuus

Jokaisella on oikeus lukea: päästä seikkailuun, matkustaa uusiin maailmoihin, hankkia tietoa ja kokea elämyksiä kirjan sivuilla. Selkokielinen kirjallisuus avaa kirjat lukijaryhmille, joille yleiskielinen kirjallisuus on vaikeaa tai mahdotonta lukea. Selkokielisen kirjallisuuden kohderyhmiä ovat esimerkiksi vanhukset ja muistisairaat henkilöt, kehitysvammaiset ihmiset sekä esimerkiksi maahanmuuttajataustaiset ihmiset jotka opettelevat suomen kieltä.

Selkokirjallisuuden lukeminen voi olla vain huvia ja ajanvietettä, mutta teoksia voi helposti hyödyntää myös suomen kielen opiskeluun, kulttuurista kertomiseen ja keskustelun herättelyyn. Selkokirjallisuuden tunnistaa nuolitunnuksesta, jonka myöntää kirjoille Selkokeskuksen selkokirjatyöryhmä.

Näille sivuille on koottu Suomessa julkaistujen selkokirjojen tietoja. Pääset helposti tutustumaan selkokirjavalikoimaan ja siihen, millaisia selkokirjoja on jo tehty. Selkokirjojen tekijöille löytyy tietoa selkokirjallisuuden ja muun saavutettavan kirjallisuuden valtionavustuksista, joita jaetaan vuosittain.

Nautinnollisia hetkiä selkokirjojen parissa!

Kuva: Markus Itkonen

Julkaistu: