Hae selkotunnusta painetulle julkaisulle

Kesätauko

Painettujen julkaisujen ja PDF-tiedostojen selkotunnustarkistukset ovat kesätauolla 29.5.–31.7.2024. Kaikki viimeistään 28.5. saapuneet selkotunnushakemukset käsitellään, ja niistä päätökset ilmoitetaan kesäkuun aikana. Tarkistusten tekemistä jatketaan elokuussa.

Tarkistuksen ohjeet

 1. Käy selkotunnuksen hakijan tarkistuslista huolellisesti läpi.
 2. Jos haluat selkotunnuksen painetulle julkaisulle tai PDF:nä julkaistavalle tiedostolle, lähetä lyhyt vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen selkokeskus@kvl.fi.
 3. Kerro hakemuksessa
 • kuka on hakija
 • millaisesta julkaisusta on kyse
 • kenelle julkaisu on tarkoitettu.

Liitä mukaan julkaisun lopullinen taittoversio, koska tunnustarkistuksessa arvioidaan myös julkaisun ulkoasua.

 1. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian ja kysymme tarvittaessa lisätietoja. Sen jälkeen teemme julkaisulle selkotunnustarkistuksen, jossa menee noin 2‒3 viikkoa ja mahdollisissa ruuhkatilanteissa kauemmin. Jos julkaisulla on kiire, ole meihin yhteydessä hyvissä ajoin, jotta aikataulusta voidaan yrittää neuvotella.
 2. Lähetämme sinulle päätöksen selkotunnuksen myöntämisestä. Päätöksen mukana voit saada joitakin kommentteja tekstistä, mutta tarkistus ei sisällä laajaa arviointia tai yksityiskohtaista palautetta. Joskus selkotunnus myönnetään vasta sen jälkeen, kun hakija on muokannut julkaisua kommenttien perusteella. Jos selkotunnus myönnetään, saat viestin mukana tunnuksen käyttöohjeineen. Selkotunnusta ei saa käyttää ilman lupaa.
 3. Jos selkotunnusta ei myönnetä ja tarvitset apua tekstin kirjoittamisessa, voit ottaa yhteyttä maksulliseen mukautus– tai arviointipalveluumme.
 4. Jos muokkaat materiaalia myöhemmin merkittävästi, hae selkotunnusta uudelleen.

Lisää tietoa selkotunnuksesta painetulle julkaisulle

 • Suunnittelija Anni Reilä
 • 050 479 4582
 • anni.reila@kvl.fi
Julkaistu: