Selkokirjat

Selkokirjat tarjoavat iloa, tietoa ja tarinoita silloin, kuin yleiskielisen kirjallisuuden lukeminen ei syystä tai toisesta onnistu. Selkokeskus edistää selkokirjallisuuden asemaa Suomessa jakamalla selkokirjallisuuden ja muun saavutettavan kirjallisuuden valtionapurahoja ja -avustuksia, tiedottamalla uusista kirjoista sekä myymällä eri kustantajien selkokirjoja.

Selkokirja rakastaa lukijaansa!

Tutustu selkokirjoihin

Löytyykö puutarhan hoidosta kirjaa selkokielellä? Minkälaisia kirjoja on kirjoitettu lemmikeistä selkokielellä? Selkokirjatietokantaan on koottu kaikki suomeksi julkaistu selkokielinen kirjallisuus. Näin lukijat ja myös selkokirjailijat voivat helposti selailla kokoelmaa ja löytää etsimänsä. Tietokannasta näet myös suoraan, onko kirja myynnissä Selkokeskuksen kirjakaupassa.

Ensimmäiset suomalaiset selkokirjat julkaistiin jo 1980-luvulla. Selkokielestä kertova tunnus löytyy tällä hetkellä yli 350 suomenkielisestä kirjasta. Alusta asti selkokirjavalikoimassa on ollut sekä suoraan selkokielelle kirjoitettuja kirjoja että selkomukautuksia jo olemassa olevista teoksista. Lukijoiden kannalta kummallakin on suuri merkitys. Selkokirjoja ilmestyy Suomessa tällä hetkellä 20–30 nimekettä vuodessa.

Selkokirjoja voi ostaa Selkokeskuksen kirjakaupassa. Myynnissä on uusimpia eri kustantamoiden selkokirjoja. Selkokeskuksen kirjavälityksen lisäksi selkokirjoja voi ostaa kirjakaupoista tai suoraan kustantajalta. Selkokirjoja voi lainata myös kirjastoista.

Selkokeskus julkaisee joka vuosi syksyisin selkokirjaesitteen, jossa esitellään selkokirjoja eri kustantajilta.  Kirjaesitettä voi tilata ilmaiseksi Selkokeskuksesta sähköpostilla osoitteesta selkokeskus(at)kvl.fi tai puhelimella numerosta (09) 348 090.

Selkokirjoja voi ostaa kustantajien verkkokaupoista tai muista verkkokirjakaupoista. Selkokirjoja myydään myös joissain kirjakaupoissa.  Selkokirjoja voi lainata myös kirjastoista.

 

Julkaistu: