Selkokirjavinkit ystävyydestä

Selkokieliset kirjavinkit (pdf)

Minä luen sinulle -lukuhetkissä luetaan ääneen selkokirjoja Ystävyydestä. Löydät kirjavinkeistämme viisi kaunokirjaa ja viisi tietokirjaa. Lukuhetken aikana ehtii hyvin lukea selkonovellin tai tietokirjan luvun. Myös selkoromaania kannattaa rohkeasti aloitella. Suurin osa vinkkaamistamme kirjoista soveltuu aikuisille ääneenlukijoille, joilla on suomen peruskielitaito.

Selkokirja kannattaa hankkia hyvissä ajoin! Ääneenlukijat ehtivät silloin tutustua tarinaan etukäteen ja valmistella lukuhetkeä. Tiedustelkaa selkokirjoja oman paikkakuntanne kirjastosta tai hankkikaa kirja omaksi Selkokeskuksen kirjakaupasta.

Viisi selkokielistä kaunokirjaa

 

Alligaattori

Kirjoittaja: Tapani Bagge
Kustantaja: Avain / BTJ Finland, 2017

Veijaritarina alkaa, kun kaksi kaverusta lähtee hakemaan kalastajavenettä Sipoosta. Selkoromaani tarjoaa huumoria ja vauhdikkaita juonenkäänteitä.

 

Ne lensivät tästä yli

Kirjoittaja: Sanna-Leena Knuuttila
Kustantaja: Kustantamo Reuna, 2017

Päiväkirjamuotoinen selkokirja kertoo 19-vuotiaan Hilkan arjesta kotirintamalla. Koskettava tarina ystävyydestä ja rakkaudesta sopii hyvin muisteluhetkiin.

 

Onnen asioita

Kirjoittaja: Tuija Takala
Kustantaja: Avain / BTJ Finland, 2017

Runokokoelma sisältää lyhyitä selkokielisiä runoja onnen hetkistä. Runojen aiheet liittyvät jokapäiväisiin asioihin,  jotka tuovat hyvää oloa, lohtua tai iloa.

Pieni hiljainen mies

Kirjoittaja: Vesa Ämmälä
Kustantaja: Oppimateriaalikeskus Opike, 2008

Selkonovellikokoelmassa on kahdeksan kertomusta suomalaisista miehistä. Tarjolla on lämmintä huumoria ihmissuhteista ja arkipäivän sattumuksista.

 

Unohtunut poika

Kirjoittaja: Satu Leisko
Kustantaja: Oppimateriaalikeskus Opike, 2017

Veeti-pojan täytyy tehdä valinta, palaako hän perheensä luo vai jääkö hän Harsomaailmaan. Nuorten fantasiakirja viehättää myös aikuista lukijaa.

Viisi selkokielistä tietokirjaa

sata-totuutta-suomesta_150px

100 totuutta Suomesta

Kirjoittaja: Pertti Rajala
Kustantaja: Avain / BTJ Finland, 2016

Sibelius, sauna ja sisu. Vai jotain ihan muuta? Selkokirja kertoo Suomesta ja
suomalaisista ihmisistä. Kirja sisältää lyhyehköjä lukuja.

 

Arkipäivän elämää. Kuvia vuosikymmenten varrelta

Tekijä: Papunet-verkkopalvelu, verkkokirja

Verkkokirjassa on ajankuvaa menneiltä vuosikymmeniltä. Kirjassa on lyhyet tekstit ja selkeät kuvat, ja se sopii hyvin muisteluhetkiin. Verkkokirjan voi ladata maksutta.

 

Hillitty vimma – Helene Schjerfbeckin maalauksia

Kirjoittaja: Satu Itkonen
Kustantaja: Graafinen suunnittelu Markus Itkonen Oy, 2012

Taidekirjassa esitellään Suomen tunnetuimman naistaiteilijan maalauksia. Rakastetuissa maalauksissa näkyy niin ihmisten välinen yhteys kuin yksinäisyys.

 

Maailmanuskonnot

Kirjoittaja: Pertti Rajala
Kustantaja: Oppimateriaalikeskus Opike, 2015

Ystävyys ja rauha ovat monen maailmanuskonnon ytimessä. Tietokirja johdattaa helppotajuisesti eri uskontojen perusteisiin ja tapoihin.

 

Robotti ihmisen apuna

Kirjoittaja: Seija Niinistö-Samela
Kustantaja: Kustannus Oy Pieni Karhu, 2017

Tietokirja kertoo roboteista, jotka työskentelevät ihmisten apuna. Robotit kokoavat autoja, tutkivat vaarallisia paikkoja, auttavat kuntoutuksessa ja tuovat iloa arkeen.

Julkaistu: