Älä unohda selkokirjaa -seminaari

Selkokirja on avain lukuelämyksiin silloin, kun muu kirjallisuus tuntuu liian vaikealta tai ei innosta. Mutta muistetaanko selkokirjallisuutta mediassa, kustantamoissa ja päätöksenteossa? Älä unohda selkokirjaa -seminaarissa 28.9.2022 nostetaan keskiöön kirjallisuuden muoto, joka jää marginaaliin liian usein. Siitäkin huolimatta, että esimerkiksi nuorista noin 13 prosentilla on heikko lukutaito ja selkokirjallisuutta tarvitaan enemmän kuin koskaan aiemmin.

Seminaarissa pureudutaan selkokirjallisuuteen eri näkökulmista ja kannustetaan selkokirjojen julkaisemiseen ja hyödyntämiseen esimerkiksi kouluissa ja kirjastoissa. Seminaarissa myös palkitaan Ilo-kirjoituskilpailun voittaja ja juhlistetaan Ari Sainion kolmeakymmentä vuotta selkokirjallisuuden parissa.

Näin osallistut seminaariin

Älä unohda selkokirjaa -seminaari järjestettiin keskiviikkona 28.9.2022 kello 15–17 etänä ja Helsingin keskustakirjasto Oodissa.

Seminaari sosiaalisessa mediassa

Seminaarin kunniaksi kannustamme syyskuun aikana kaikkia levittämään lukemisen iloa ja lisäämään tietoisuutta selkokirjoista. Jaa siis postaus, jossa kerrot kolme syytä lukea, kustantaa, kirjoittaa tai suositella selkokirjoja. Käytä postauksessasi aihetunnisteita #KolmeSyytä ja #ÄläUnohdaSelkokirjaa. Ruotsinkieliset aihetunnisteet ovat #TreOrsaker ja #GlömInteLättlästaBöcker.

Seminaarista ja selkokirjoista yleisesti voit viestiä aihetunnisteilla #ÄläUnohdaSelkokirjaa ja #selkokirja. Seuraa myös meidän viestintäämme seminaarista Facebook-, Instagram- ja Twitter-tileillämme!

Voit ladata alta seminaarin logon tai somepohjan, joita voit käyttää seminaarista viestiessäsi. Seminaarin logon on suunnitellut Kuutti Udelius.

Selkokirjaseminaarin logo ja teksti: Älä unohda selkokirjaa -seminaari 28.9.2022.  Seminaarin logo sinisellä taustalla.

Seminaarin alustava ohjelma

  • 15–15.10 Älä unohda selkokirjaa: asiantuntija Ella Airaksinen (Selkokeskus)
  • 15.10–15.25 Operaatio selkokirjan kirjoittaminen -keskustelu: kirjailija Nora Lehtinen, kirjailija Marja-Leena Tiainen ja asiantuntija Jenni Saarilahti (Opike)
  • 15.25–15.35 Lukuiloa kaikille: suunnittelija Jenni Stolt (Selkokeskus) ja selkokirjojen lukija Momota Hosna Mithi
  • 15.35–15.50 Finlandssvenska lättlästa böcker: projektkoordinator Jolin Slotte (LL-Center)
  • 15.50–16 Tauko
  • 16–16.10 Ilo-kirjoituskilpailun voittajan julistus
  • 16.10–16.30 Mitä jos kokeilisit selkokirjaa? -keskustelu: asiantuntija Mari Järvenpää (Lukuliike), kirjailija, selkomukauttaja ja opettaja Tuija Takala, kirjastoammattilainen Henriika Tulivirta (Sivupiiri/VAKE) ja kehittämispäällikkö Henna Kara (Selkokeskus)
  • 16.30–16.50 Selkokirjallisuutta 30 vuotta: kirjailija ja selkomukauttaja Ari Sainio ja Henna Kara
  • 16.50–17 Loppusanat: Ella Airaksinen ja Jenni Stolt

Lisää tietoa seminaarista

  • Asiantuntija / selkokirjatyöryhmän sihteeri Ella Airaksinen
  • Puhelinnumero: 050 309 8466
  • Sähköpostiosoite: ella.airaksinen@kvl.fi

Lue myös

Julkaistu: