Älä unohda selkokirjaa -seminaarin esiintyjät

Mari Järvenpää

Mari Järvenpää.Kuva: Niina Rodionoff

Mari Järvenpää työskentelee Opetushallituksessa toimivassa Lukuliikkeessä asiantuntijana. Järvenpää on koulutukseltaan äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, joka puhuu lukemisesta aina kun se on mahdollista. Lukuliike on työstänyt yhteistyössä Selkokeskuksen kanssa kansallisen lukutaitostrategian selkokielellä. Se julkaistaan syksyllä 2022.

Nora Lehtinen

Nora Lehtinen.Kuva: Marikki Lehtinen

Nora Lehtinen kirjoittaa lapsille ja nuorille monenlaista kirjallisuutta, esimerkiksi satuja, loruja, selkokielisiä kirjoja ja seikkailukertomuksia. Lehtisen kirjoja ovat muun muassa Hilma-täti ja kuutamoseikkailu ja Hattaratuuli sekä selkokielinen lastenkirjasarja Ainosta ja Matiaksesta.

Marja-Leena Tiainen

Marja-Leena Tiainen.Kuva: Kuvakeikka, Marko Koivistoinen

Palkittu kirjailija Marja-Leena Tiainen on kirjoittanut kymmeniä lasten- ja nuortenkirjoja, esimerkiksi Khao lakin sydämet, Viestejä Koomasta ja Hotelli Desperado. Viime vuosina hän on keskittynyt etenkin selkokieliseen kirjallisuuteen ja mukauttanut omia teoksiaan selkokielelle.

Jenni Saarilahti

Jenni Saarilahti työskentelee Kehitysvammaliiton oppimateriaalikeskuksessa Opikkeessa asiantuntijana ja tuottajana. Hänen työhönsä kuuluu selkokielisten kauno- ja tietokirjojen kustannustoimittamista, kielenhuoltoa ja viestintää.

Jolin Slotte

Jolin Slotte.

Jolin Slotte on kirjoittanut yleiskielisiä kirjoja ja mukauttanut esimerkiksi muumikirjoja selkoruotsiksi. Tällä hetkellä hän työskentelee LL-Centerin Ny lättläst finlandssvensk litteratur -hankkeessa, jossa lisätään ruotsinkielisten selkokirjojen julkaisua Suomessa.

Tuija Takala

Tuija Takala.

Tuija Takala kirjoittaa ja muokkaa selkokielelle runoja, novelleja ja romaaneja. Hänen kirjojaan ovat esimerkiksi Kierrän vuodenHyvä päivä ja Sormus. Takala palkittiin selkokirjallisuuden Seesam-palkinnolla vuonna 2019 selkokirjallisuuden eteen tekemästään työstä.

Henriika Tulivirta 

Henriika Tulivirta.Kuva: Raili Tuikka / Yle

Kirjastoammattilainen Henriika Tulivirta tekee valtakunnallista kirjastotyötä ja työskentelee lasten- ja nuortenkirjallisuutta kokoavan verkkopalvelu Sivupiirin suunnittelijana. Vapaa-ajallaan hän joko lukee kirjoja tai puhuu niistä.

Henna Kara

Henna Kara.

Henna Kara työskentelee Selkokeskuksessa va. kehittämispäällikkönä. Karan työhön kuuluu muun muassa selkokielen kehittämistä, vaikuttamista ja kouluttamista. Karalla on monen vuoden kokemus myös selkokirjojen kustannustoimittamisesta Oppimateriaalikeskus Opikkeessa.

Ari Sainio

Ari Sainio.

Ari Sainion ensimmäinen selkomukautus Valkohammas julkaistiin tasan 30 vuotta sitten. Sen jälkeen hän on kirjoittanut lähemmäs 50 selkokirjaa ja selkomukautusta, muun muassa dekkareita, lastenkirjoja, tietokirjoja ja runoja. Sainion selkokirjoja ovat esimerkiksi Lukuretki ja Mielensäpahoittajan selkomukautus. 

Jenni Stolt

Jenni Stolt.

Jenni Stolt työskentelee suunnittelijana Selkokeskuksen Lukuiloa kaikille lukijoille -hankkeessa. Hankkeessa luodaan selkokirjallisuuden lukupiirimalli ja siihen liittyvä materiaalipaketti, joita voi hyödyntää esimerkiksi kirjastoissa ja kouluissa.

Ella Airaksinen

Ella Airaksinen.

Ella Airaksinen työskentelee Selkokeskuksessa asiantuntijana. Hän on myös selkokirjallisuutta edistävän selkokirjatyöryhmän sihteeri. Työssään Airaksinen muun muassa järjestää selkokirjoihin liittyviä tapahtumia ja kampanjoita.

Julkaistu: