Uudet selkokirjat

Selkotunnus

Suomessa ilmestyy noin 30 uutta selkokirjaa vuodessa. Tällä sivulla esittelemme uusia selkokirjoja.

Selkokirjaesite

Julkaisemme joka vuosi esitteen, jossa kerrotaan eri kustantajien uusista selkokirjoista. Esitteessä on mukana selkokirjoja, jotka on kirjoitettu selkosuomella ja selkoruotsilla.

Selkokirjat 2023–2024 -esite on uusin kirjaesite. Voit tilata sen ilmaiseksi kotiin tai työpaikalle. Jos haluat tilata esitteen, täytä Webropol-lomake.

Voit lukea esitteen myös verkossa:

Selkokirjat 2023–2024 (pdf-tiedosto).

Vanhoja kirjaesitteitä

Katso vanhemmat kirjaesitteet:

Uusia selkokirjoja

Uusista kirjoista löytyi 63 tulosta

Sivu 3 / 7 (63 artikkelia)
NimekeHuippuvelhot
Kirjan esittelytekstiKirjaintaikuuden opettaja Veikko Tulinen on äksy, tarkka ja malttamaton. Hänen avustajansa Aimo Käki on hassuttelija ja alituinen höpöttäjä. Erilaisuudestaan huolimatta he ovat parhaat ystävät. Hyppää luudan kyytiin seuraamaan heidän hulvatonta velhoelämäänsä, jossa haamut, loitsut ja taikapöly pullan päällä ovat arkipäivää. Kirja on osa Taikasana-materiaalia. Taikasana keskittyy kirjaintuntemuksen vahvistamiseen. Kirjan tarinoihin löytyy verkosta luetun ymmärtämisen tehtäviä.
TekijäMaija Ahtiluoto ja Maiju Mäki
KuvittajaTarkka, Harri
KustantajaKehitysvammaliitto ry, Opike
ISBN/EAN978-951-580-805-9
Julkaisuvuosi2024
Asiasanatlastenkirja | tarinat
NimekeIhmemaa Oz
Kirjan esittelytekstiDorothy asuu maatilalla Yhdysvaltojen Kansasissa. Pyörremyrsky vie Dorothyn ihmeelliseen maahan, jossa tapahtuu outoja asioita. Kun Dorothy etsii tietään kotiin, hän tapaa samalla uusia ystäviä. Löytääkö Dorothy koskaan takaisin kotiin?
TekijäBaum, L. Frank
MukauttajaKilpi, Tuomas
KustantajaOppian
ISBN/EAN978-951-87781-8-2
Julkaisuvuosi2022
Asiasanatfantasia | kaunokirja | kaunokirjallisuus | klassikko | lastenkirja | mukautus | selkomukautus
NimekeIlo elää
Kirjan esittelytekstiOpike ja Selkokeskus järjestivät vuonna 2022 kirjoituskilpailun, jossa etsittiin tarinoita ilosta. Tässä kirjassa on kilpailun parhaat tarinat. Ilo on ystävyyttä, ihastumista, hauskuutta ja onnistumisen tunnetta. Ilo syntyy yllätyksistä ja tärkeistä muistoista. Ilo on naurua, hymyä ja kyyneleitä. Surun ja huolen jälkeen tulee päivä, jolloin ilo palaa. On ilo elää!
TekijäUseita kirjoittajia
KustantajaKehitysvammaliitto ry, Opike
ISBN/EANISBN 978-951-580-795-3
Julkaisuvuosi2023
Asiasanattunteet
NimekeInka
Kirjan esittelytekstiOn vuosi 1360. Rutto on tappanut paljon ihmisiä Euroopassa. Yllättäen lännestä purjehtii Atlantin yli suuri laivasto, joka tuo mukanaan inkakuninkaan armeijan. Inka on selkokielinen romaani, jossa eurooppalaiset eivät valloita Etelä-Amerikkaa. Sen sijaan inkojen imperiumi ulottaa otteensa meren ylitse.
TekijäKilpi, Tuomas
KustantajaOppian
ISBN/EAN978-951-877-845-8
Julkaisuvuosi2023
Asiasanatnuortenkirja
NimekeKäärme kainalossa ja muita tarinoita
Kirjan esittelytekstiKäärme kainalossa ja muita tarinoita on novellikokoelma, johon sisältyy pelottavia, jännittäviä ja hauskoja novelleja. Novellit pohjautuvat tarinoihin, joista monet ovat tuttuja eri puolilla maailmaa. Näistä tarinoista käytetään myös nimityksiä urbaanit legendat ja uskomustarinat.
TekijäVuorikuru, Silja
KustantajaLaatusana
ISBN/EAN978-952-7446-17-1
Julkaisuvuosi2023
Asiasanatnuortenkirja
NimekeKauno etsii töitä
Kirjan esittelytekstiTalonmies Kauno menettää työpaikkansa. Uuden työn haku ei ole helppoa. Vapaita työpaikkoja olisi, mutta Kauno ei sovi mihinkään työhön. Hän on liian kömpelö ja liian herkkä. Lopussa ratkaisu löytyy. Kauno saa työn, jonka hän varmasti osaa.
TekijäRinneoja, Jasu
KuvittajaSakki, Jukka
KustantajaReuna
ISBN/EAN978-952-355-200-5
Julkaisuvuosi2023
Asiasanattarinat
NimekeKielen elämä: Suomen kieli eilisestä huomiseen
Kirjan esittelytekstiMistä suomen kieli on tullut? Miksi suomi on sellaista kuin se on? Mihin suomen kieli on menossa? Kielen elämä -kirja kertoo suomen kielen historiasta ja tulevaisuudesta. Suomen kielen kehittyminen on menestystarina.
TekijäKotilainen, Lari
MukauttajaMännikkölahti, Hanna
KuvittajaMajaniemi, Ina
KustantajaLaatusana
ISBN/EAN978-952-74460-8-9
Julkaisuvuosi2022
Asiasanatmukautus | selkomukautus | tietokirja | tietokirjallisuus
NimekeKiltti lohikäärme
Kirjan esittelytekstiPieni poika tapaa kiltin lohikäärmeen, joka pitää runoista. Pojasta ja lohikäärmeestä tulee ystäviä. Poika asuu kuitenkin kylässä, jonka asukkaat pelkäävät lohikäärmettä. Urhea ritari haluaa taistella lohikäärmeen kanssa. Voiko poika auttaa ystäväänsä lohikäärmettä?
TekijäGrahame, Kenneth
MukauttajaKilpi, Tuomas
KustantajaOppian
ISBN/EAN978-951-87782-3-6
Julkaisuvuosi2022
Asiasanatfantasia | kaunokirja | kaunokirjallisuus | lastenkirja | mukautus | selkomukautus
NimekeKirja Mini ja salaperäinen viesti, Mini löytää koiran
Kirjan esittelytekstiKuka on jättänyt oudon viestin metsään? Entä miten löytökoiraa pitää hoitaa? Sympaattiset Mini-tarinat jatkavat sarjaa, joka käsittelee koululaisen elämää ja monenlaisia tunteita. Tarinat sopivat etenkin alakoululaisille.
TekijäSalo, Anu-Mari
KuvittajaSalo, Anu-Mari
KustantajaKehitysvammaliitto ry, Opike
ISBN/EAN978-951-58078-7-8
Julkaisuvuosi2023
Asiasanatkaunokirja | kaunokirjallisuus | lastenkirja | lukemaan oppiminen
NimekeKirves-Reetta
Kirjan esittelytekstiKoskela ostaa ensin vasikan ja sitten luomutilan maalta. Kirjailijakaveri pääsee mukaan kokemaan maalaiselämän iloja ja varsinkin kauhuja. Onneksi naapurin mummo on aina valmiina auttamaan. Mutta mikä vintillä kummittelee? Entä miten käy, kun miehet kohtaavat Kirves-Reetan?
TekijäBagge Tapani
KuvittajaVuojala Ilkka
KustantajaAvain
ISBN/EAN978-952-304-403-6
Julkaisuvuosi2023
Asiasanatjännitys