Selkokirjamessut 2021

Selkotunnus.

Järjestimme Selkokeskuksen ensimmäiset virtuaaliset selkokirjamessut syyskuussa 2021. Messujen teema oli Löytöretki selkokirjoihin, ja messujen tarkoitus oli esitellä selkokirjoja ja auttaa löytämään hyvää luettavaa.

Messuilla vieraili kiinnostavia kirjailijoita

Haastattelimme messuilla kiinnostavia kirjailijoita. Mukana olivat esimerkiksi kirjailijat Sanna-Leena Knuuttila, Satu Leisko ja Jasu Rinneoja.

Paikalla olivat myös nykyinen selkokirjakummi Enni Mustonen sekä uusi selkokirjakummi Merete Mazzarella. Selkokirjakummi on tunnettu kirjailija, jonka kirja muokataan selkokielelle.

Messujen kohokohta oli, kun jaoimme selkokirjallisuuden Seesam-palkinnon kirjailija Tapani Baggelle.

Messujen ohjelma oli monipuolinen

Kirjailijoiden lisäksi messuilla esiintyi myös selkokirjojen kustantajia. Kustantajista mukana olivat Bokpil, Opike, Pieni Karhu ja Reuna. Selkokirjojen kustantajat esittelivät kirjojaan ja laativat hyviä tarjouksia messujen kunniaksi.

Järjestimme messujen aikana myös tietovisoja ja arvontoja. Lisäksi teimme messuja varten tehtäviä, joita esimerkiksi koululuokat hyödynsivät messujen aikana.

Messupäivä sujui hienosti

Messut järjestivät Selkokeskuksen suunnittelijat Ella Airaksinen ja Jenni Stolt. Airaksinen kertoo, että messut sujuivat hyvin:

– Meillä oli todella kiinnostavaa ohjelmaa. Noin 350 ihmistä seurasi messuja netissä. Oli mukavaa, että niin moni pääsi mukaan. On mahdollista, että järjestämme samanlaiset messut joskus uudelleen.

Lue lisää

Julkaistu: