Selkokeskuksen uutiskirje, syyskuu 2021

Selkokirjamessuilla lähdetään löytöretkelle selkokirjoihin!

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan virtuaalisia selkokirjamessujamme keskiviikkona 22.9. klo 10–17. Messuilla haastattelemme kiinnostavia kirjailijoita, esittelemme selkokirjojen kustantajia sekä järjestämme arvontoja ja tietovisoja. Messuohjelman, osallistumisohjeet ja muuta tietoa löydät Selkokirjamessut 2021 Löytöretki selkokirjoihin! -sivulta.

Seuraa tapahtumaa myös Facebookissa!


Selkokirjamessuista tehtäväpaketti kouluille

Olemme tehneet messuja varten tehtäviä, joita koululuokat voivat hyödyntää ennen messuja, messujen aikana tai niiden jälkeen. Monipuolinen tehtäväpaketti on kirjoitettu selkokielellä ja se sopii monen ikäisille. Tutustu tehtäviin Tehtäväpaketti kouluihin -sivulla.


Osta selkokirjoja tarjoushinnoin!

Selkokirjojen kustantajat ovat laatineet upeita tarjouksia messujen kunniaksi. Voit ostaa selkokirjoja tarjoushinnoin verkosta. Tutustu tarjouksiin ja tilausohjeisiin Messutarjoukset-sivulla.


Selkosanomat ja LL-Bladet uudistuvat!

Sekä painettu lehti että verkkolehti kokevat muodonmuutoksen niin ulkoasun, sisällön kuin sivumääränkin osalta. Painettu lehti ilmestyy jatkossa kahdeksan kertaa vuodessa, ja verkkolehti muuttuu aiempaa vilkkaammaksi. Ensimmäinen uusi lehti ilmestyy 24.9. Verkkolehteä voit lukea tutussa osoitteessa selkosanomat.fi.

Lehti on uudistettu yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja Papunetin kanssa.


Selkokeskuksen koulutukset vuonna 2021

Loppuvuodesta Selkokeskuksen koulutuksissa perehdytään selkokirjoittamisen perusteisiin, puhuttuun selkokieleen sekä selkojulkaisun suunnitteluun. Selkokielen tekstityöpajoissa syvennetään selkokirjoittamisen taitoa, ja se sopii hyvin Kirjoita selkokieltä! -kurssin käyneille.

  • 29.9.2021 Puhu selkokieltä!
  • 7.10.2021 Suunnittele selkojulkaisu 
  • 12.10.2021 Kirjoita selkokieltä!
  • 11.11.2021 Kirjoita selkokieltä!
  • 9.12.2021 Selkokielen tekstityöpaja

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet Tulevat koulutukset -sivulla.


Tapahtumia ja tekstejä


Uudet selkokirjat

Kaikki selkokirjat koottuna selkokirjatietokannassa.


Uudet selkojulkaisut