Uutiskirje

Uusia selkokirjoja, esitteitä tai hankkeita? Entä mitä selkokoulutuksia tai tilaisuuksia on tulossa?

Selkokeskus julkaisee 5–10 uutiskirjettä vuosittain. Kirjeissä kerromme ajankohtaisista selkokieleen liittyvistä asioista, tapahtumista ja toiminnastamme. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi, ja kuule ensimmäisten joukossa selkokieleen liittyvistä uutisista!

Tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiin.

Selkokeskus tiedottaa -uutiskirjeen rekisteriseloste Kehitysvammaliiton sivuilla

Selkokeskuksen uutiskirje, marraskuu 2020

Ihminen selaa Selkokeskuksen nettisivuja.

Selkokirjallisuuden valtionavustuksen hakeminen uudistuu

Selkokirjojen tekijöille tarkoitettujen apurahojen ja avustusten haku alkaa 1.12.2020 ja päättyy 31.1.2021. Suurin osa hausta järjestetään kokonaan sähköisen hakujärjestelmän kautta ensimmäistä kertaa. Järjestelmän verkko-osoite julkaistaan 1.12.2020. Vain ohjeiden mukaan saapuneet hakemukset huomioidaan haussa.

Tutustu eri hakutyyppien ohjeisiin:


Selkokieltä avoimeen hallintoon

Selkokieli on vahvasti mukana avoimen hallinnon strategialuonnoksessa. Selkokeskus kannattaa lämpimästi avoimen hallinnon tavoitetta selkokielisen viestinnän lisäämisestä valtionhallinnossa. Jotta selkokieli on mahdollista saada pysyväksi osaksi viestintäsuunnitelmia ja viestintää, tarvitaan osaamista ja henkilö, jonka vastuulla selkokielisen viestinnän suunnittelu on. Lue Selkokeskuksen lausunto.


Kustantajien infotilaisuus

Tervetuloa selkokirjojen kustantajille ja selkokirjojen kustantamisesta kiinnostuneille tarkoitettuun infotilaisuuteen tiistaina 1.12. klo 9–11! Tilaisuudessa kerrotaan ajankohtaisista selkokirjoihin ja selkokirjojen kustantamiseen liittyvistä asioista, ja se järjestetään verkossa Teamsin välityksellä.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 17.11. Webropol-lomakkeella.


Selkokeskuksen kirjakauppa lopettaa

Selkokeskuksen kirjakauppa lopettaa toimintansa vuoden 2020 aikana. Jatkossa selkokirjoja voi ostaa tuttuun tapaan suoraan kustantajien verkkokaupoista. Eri kustantajien kirjoja on tarjolla myös esimerkiksi Adlibris- ja Booky.fi-sivustoilla sekä kirjakaupoissa.

Selkokeskus jatkaa selkokirjallisuudesta tiedottamista verkkosivuillaan, sosiaalisen median kanavissaan sekä erilaisissa tapahtumissa ja kampanjoissa.

Selkokirjoja kustantavat esimerkiksi Avain, Oppian, Oppimateriaalikeskus Opike, Pieni Karhu ja Reuna Kustantamo ja kirjakauppa Oy.


Koulutuksia syksyllä 2020

– 25.11.2020 Puhu selkokieltä!

– 26.11.2020 Päihde- ja pelikasvatusta selkokielellä (Kehitysvammaliitto)

– 10.12.2020 Selkokielen tekstityöpaja

Selkokeskuksen koulutukset järjestetään etäyhteyden välityksellä. Tutustu koulutuksiin.


Tutkimus- ja palkintouutisia

  • Otavan selkokielinen Titaani E -oppimateriaalihanke on ehdolla Oph:n vuoden 2020 Cygnaeus-palkinnon saajaksi! Hankkeessa on mukana myös selkokielen asiantuntija Riikka Tuohimetsä.
  • SLS rahoittaa selkoruotsiin liittyvän ja Camilla Lindholmin johtaman tutkimushankkeen kolmeksi vuodeksi. Hankkeessa tutkitaan selkoruotsin tarvetta ja tuottamista sekä suomenruotsalaista viittomakieltä.
  • Yle Nyheter på lätt svenska on Ylen paras ruotsinkielinen audiosisältö tänä vuonna.

Selkokeskus onnittelee lämpimästi!


Uudet selkokieliset julkaisut

– Marttaliitto: Hyvää arkiruokaa – selkokielisiä reseptejä, Issuu.com

– Levola, Jaana: Venla ja kaverikoirat, Avain

Nollalinja selkokielellä

Kaikki selkokieliset julkaisut koottuna.