Vuoden selväsanainen

Vuoden selväsanainen 2021 -palkinto jaetaan selkokielen edistäjälle.

  • Palkinnon voi saada ihminen tai taho, jonka toiminnan ansiosta ihmiset saavat tietoa tai voivat nauttia kulttuurista selkokielellä. 
  • Palkinnon saajan ansiosta selkokieltä tarvitsevien ihmisten on helpompi toimia yhteiskunnassa, esimerkiksi äänestää, käydä museossa ja hoitaa omia asioitaan.

Vuoden selväsanainen -palkinnon voi saada yksittäinen henkilö, työryhmä tai jokin muu taho. Esimerkiksi virasto, yritys tai tiedotusväline voi saada palkinnon.

Vuodesta 2016 lähtien palkinnon ovat jakaneet vuorotellen selkokielen neuvottelukunta ja Kotimaisten kielten keskus. Selkokielen neuvottelukunta antaa Vuoden selväsanainen -palkinnon selkokielen edistäjälle. Kotimaisten kielten keskus antaa Vuoden selväsanainen -palkinnon hyvän virkakielen edistäjälle. Ensimmäinen Vuoden selväsanainen -palkinto jaettiin vuonna 1996.

Vuoden selväsanainen -palkintoa ei myönnetä selkokirjallisuuden edistämisestä. Selkokirjallisuudella on oma Seesam-palkintonsa, jonka myöntää selkokirjatyöryhmä.

Kenestä Vuoden selväsanainen 2021?

Kuka voisi olla vuoden selväsanainen? Ilmoita ehdokkaasi mukaan kilpailuun!

  • Kerro lyhyesti, miten ehdokkaasi on parantanut selkokielen tarvitsijoiden mahdollisuutta saada tietoa ja osallistua yhteiskuntaan.
  • Kerro onnistumistarinoita ja hyviä kokemuksia ehdokkaasi toiminnasta.
  • Voit lisätä ehdotuksesi mukaan linkkejä, jotka kertovat ehdokkaan toiminnasta. Linkit voivat viedä esimerkiksi ehdokkaan verkkosivuille tai ehdokkaasta kertoviin lehtijuttuihin.

Voit ehdottaa Vuoden selväsanainen -palkinnon saajaa tällä lomakkeella. Lähetä ehdotuksesi viimeistään 16.4.2021.

Palkinto jaetaan kansainvälisenä selkokielen päivänä 28.5.2021.

Lisätietoja

Suunnittelija Jenni Stolt
Selkokeskus, Kehitysvammaliitto
jenni.stolt(at)kvl.fi, puh. 050 531 1979

Julkaistu: