Vuoden selväsanainen

Vuoden selväsanainen -palkinto on tunnustuspalkinto selkeästi ja saavutettavasta kielestä. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi selkokielen ja joka toinen vuosi hyvän virkakielen edistäjälle.

Palkintoa on myönnetty vuodesta 1996 lähtien. Alun perin selkokielen neuvottelukunta myönsi palkinnon tahoille, jotka ovat edistäneet selkokieltä ja viestintää erityisryhmille. Vuonna 2016 käytäntö uudistui niin, että joka toinen vuosi Kotimaisten kielten keskus myöntää palkinnon hyvän virkakielen edistäjälle.

Palkinto voidaan myöntää yksittäiselle henkilölle, työryhmälle tai jollekin muulle taholle, esimerkiksi virastolle, yritykselle, tiedotusvälineelle.

Kenestä vuoden 2020 selväsanainen?

Vuonna 2020 on Kotimaisten kielten keskuksen vuoro myöntää palkinto hyvälle virkakielelle.

Kilpailu on parhaillaan käynnissä, ja ehdokkaita voi ehdottaa 4.9.2020 saakka Kotimaisten kielten keskuksen sivuilla.

Vuoden selväsanainen 2019

Vuonna 2019 kilpailussa palkinto jaettiin selkokielen edistämisestä. Palkinnon sai kokemusasiantuntija Sami Virta, joka on tehnyt merkittävää vaikuttamistyötä selkokielen edistämiseksi ja työskennellyt kouluttajana useiden vuosien ajan. Lisäksi kunniapalkinnon saivat tiedekeskus Heurekalla sekä Helsingin yliopiston Klaara-verkostolle, joka edistää selkokielen tutkimusta.

Lue lisää vuoden 2019 palkinnon myöntämisestä ja Sami Virran ajatuksista. 

Lisätietoja

Kaikki palkinnon saajat vuosina 1996–2019

Julkaistu: