Vuoden selväsanainen 2023

Selkotunnus

Vuoden selväsanainen 2023 on Selkovantaalainen-lehti. Selkovantaalainen on selkokielinen lehti, joka jaetaan ilmaiseksi kaikkiin koteihin Vantaalla.

Selkovantaalainen voitti Vuoden selväsanainen -palkinnon, koska se on edistänyt selkokielen käyttöä Suomessa. Selkovantaalainen jaetaan ihmisten koteihin. Siksi sitä voivat lukea myös ne ihmiset, jotka eivät voi käyttää internetiä.

Selkovantaalaisessa on aina vähintään 12 sivua. Lehti tekee yhteistyötä Vantaan kaupungin kanssa. Lehdessä on juttuja, jotka kiinnostavat erityisesti vantaalaisia lukijoita. Vantaalla asuu ihmisiä, jotka ovat kotoisin monista eri maista. Selkovantaalaisen ansiosta kaikki voivat lukea helpolla suomen kielellä asioista, joita Vantaalla tapahtuu.

Kilpailun voittajan valitsi yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman. Voittaja julkistettiin selkokielen päivän tilaisuudessa Tampereella 29.5.2023.

– On hienoa, että Selkovantaalainen tekee tiivistä yhteistyötä Vantaan kaupungin kanssa. Toivon, että Selkovantaalainen toimii esimerkkinä myös muille paikkakunnille Suomessa, Stenman perusteli valintaansa.

Kilpailun muut finalistit olivat Ammattiopisto Spesia ja Tampereen yliopiston Lätt finlandssvenska -tutkimushanke. Ne palkittiin tilaisuudessa kunniamaininnalla.

Lisätietoja

  • Koordinaattori Anni Reilä
  • Sähköpostiosoite: vuodenselvasanainen@kvl.fi
  • Puhelin: 0504794582
Julkaistu: