Vuoden selväsanainen 2021

Selkotunnus

Soilimaria Korhonen on Vuoden selväsanainen 2021. Korhonen valittiin Vuoden selväsanaiseksi, koska hän edistänyt selkokielen käyttöä Suomessa.

Soilimaria Korhonen työskentelee opettajana Savonia-ammattikorkeakoulussa. Korhonen sai Vuoden selväsanainen -palkinnon, koska hän on kehittänyt selkokielen opetusta. Savoniassa kaikki sosiaali- ja terveysalan opiskelijat opiskelevat selkokieltä.

Korhonen opettaa selkokieltä esimerkiksi sairaanhoitajaopiskelijoille. Näin he pystyvät käyttämään selkokieltä työssään. Savoniassa selkokieltä harjoitellaan näyttelijöiden kanssa simulaatioissa. Simulaatiot vastaavat tilanteita, joita sosiaali- ja terveysalan työntekijöillä on työssään.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman valitsi palkinnon saajan. Palkinto jaettiin selkokielen päivänä 28.5. Euroopan selkokielet -yleisötapahtumassa.

–  Savonian esimerkki on todella tärkeä kaikille koulutuksen järjestäjille. Erityisen tärkeä esimerkki se on koulutusaloilla, joilla työskennellään asiakkaiden kanssa ja kohdataan erilaisia ihmisiä, Stenman perusteli valintaansa.

Kunniamaininnan saivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selkokielinen koronatiedotus sekä Yle Uutiset selkoruotsiksi (Yle Nyheter på lätt svenska).

Vuoden selväsanainen 2021 -kuvia ja -tiedotteita

Lataa tästä Vuoden selväsanainen -tiedote suomeksi.

Lataa tästä Vuoden selväsanainen -tiedote ruotsiksi.

Lataa kuvia Euroopan selkokielet -yleisötapahtumasta Google Drivesta.

Lisätietoja

  • Suunnittelija Jenni Stolt
  • Sähköpostiosoite: jenni.stolt@kvl.fi
  • Puhelinnumero: 050 531 1979
Julkaistu: