28.5. on kansainvälinen selkokielen päivä

Toukokuun 28. päivä vietetään kansainvälistä selkokielen päivää. Koska 2022 päivä sattuu lauantaille, juhlistamme selkokieltä maanantaina 30.5.

Kerro selkokielestä somessa!

Selkokeskus ei tee selkotyötä yksin, Suomessa monet toimijat tekevät hyvää ja laadukasta työtä sen eteen, että kaikilla olisi mahdollisuus tietoon, kulttuuriin ja osallisuuteen. Siksi haastamme kaikki nostamaan 30.5. esiin selkokieltä, selkomateriaaleja sekä selkokieltä tarvitsevia henkilöitä. 

Selkokielen päivän aihetunnisteet sosiaalisessa mediassa ovat #SelkokielenPäivä, #DagenFörLättspråk ja #EasyLanguageDay. Myös aihetunnisteita #selkokieli, #selkosuomi, #selkoruotsi, #lättläst ja #lättspråk kannattaa seurata ja käyttää.

Tiedottamista varten voi ladata itselleen selkokielen päivän logon.

Selkokeskus juhlistaa päivää sosiaalisessa mediassa selkokieleen liittyvillä tietoiskuilla ja jakamalla muiden tekemiä postauksia.

Miten selkokieltä voi opiskella Suomessa?

Päivän päätapahtuma on Selkokielen koulutus – kenelle, miten ja millä rahalla? -seminaari, jota voi seurata paikan päällä Helsingin yliopiston Tiedekulmassa tai etänä 30.5.2022 klo 13–15. Seminaarissa kuullaan mm. selkokielen opetuksesta sote-alalla sekä eri asteiden oppilaitoksissa ammattikouluista yliopistoon. Selkokielen koulutuksesta on keskustelemassa koulutuksen ammattilaisia, selkokielen tutkijoita ja Selkokeskuksen asiantuntijoita. Lisätietoa tapahtumasta Klaara-verkoston sivuilta.

Selkokielen päivän logon on suunnitellut Heidi Ahlström, ja suunnittelukustannuksista vastasi Selkokielen ytimessä -hanke Koneen Säätiön rahoituksella.

Muita tapahtumia

  • 24.5.2022 klo 9–12.30 Lätt finlandssvenska – en språkform för minoriteter inom minoriteten -hankkeen kick-off -seminaari  Helsingissä ja etäyhteyksillä. Lisätietoa ja ilmoittautuminen.
  • 24.5.2022 klo 12.30–15.30 Satasairaala järjestää selkokielen päivän seminaarin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Tapahtumaan on myös etäyhteys. Lisätietoa ja ilmoittautuminen.

Lisätietoja

Henna Kara
Selkokeskuksen va. kehittämispäällikko
Sähköpostiosoite: henna.kara@kvl.fi
Puhelinnumero: 050 373 7556

Lue lisää

 

Julkaistu: