Kansainvälinen selkokielen päivä

Toukokuun 28. päivä vietetään kansainvälistä selkokielen päivää. Koska 2023 päivä sattuu sunnuntaille, juhlistamme selkokieltä maanantaina 29.5.

Rohkeasti selkokielellä!

Selkokeskus ei tee selkotyötä yksin, vaan Suomessa monet toimijat tekevät hyvää ja laadukasta työtä sen eteen, että kaikilla olisi mahdollisuus tietoon, kulttuuriin ja osallisuuteen. Siksi haluamme nostaa selkokielen päivänä esiin henkilöitä ja tahoja, jotka viestivät rohkeasti selkokielellä.

Jaa siis julkaisu, jossa kerrot, miten olet käyttänyt selkokieltä viestinnässäsi. Käytä julkaisussasi aihetunnistetta #RohkeastiSelkokielellä. Jaamme aihetunnisteella tehtyjä postauksia Selkokeskuksen kanavissa maanantaina 29.5. 

Selkokielen päivän yleiset aihetunnisteet sosiaalisessa mediassa ovat #SelkokielenPäivä, #DagenFörLättspråk ja #EasyLanguageDay. Myös aihetunnisteita #selkokieli, #selkosuomi, #selkoruotsi, #lättläst ja #lättspråk kannattaa seurata ja käyttää.

Tiedottamista varten voi ladata itselleen selkokielen päivän logon. Selkokielen päivän logon on suunnitellut Heidi Ahlström, ja suunnittelukustannuksista vastasi Selkokielen ytimessä -hanke Koneen Säätiön rahoituksella.

Seuraa etänä päivän päätapahtumaa

Päivän päätapahtuma on Tampereen yliopistolla 29.5.2023 klo 13–15 järjestettävä tilaisuus. Tilaisuutta voi seurata ainoastaan etänä. Pääset liittymään seminaarin Zoom-alustalle tästä linkistä.

Tilaisuudessa kuullaan mm. keskustelua siitä, kuinka selkokieli eroaa selkeästä kielestä, selkomedioiden edustajien paneelikeskustelu ja useita lyhyitä puheenvuoroja monenlaisista selkokieleen liittyvistä aiheista. Tapahtumassa julkistetaan myös, kuka saa tänä vuonna Vuoden selväsanainen -palkinnon. Keskustelemassa ja puheenvuoroja pitämässä on selkokielen parissa töitä tekeviä ammattilaisia, selkokielen tutkijoita ja Selkokeskuksen asiantuntijoita. Tilaisuuden juontaa Idastiina Valtasalmi. Lisätietoa tapahtumasta Klaara-verkoston sivuilta.

Lue lisää

 

Julkaistu: