Kansainvälinen selkokielen päivä 28.5.

Toukokuun 28. päivä vietetään vuosittain kansainvälistä selkokielen päivää. Jos päivä osuu viikonlopulle, sitä juhlitaan usein lähimpänä arkipäivänä.

Selkokieli näkyväksi

Selkokeskus ei tee selkotyötä yksin, vaan Suomessa monet toimijat tekevät hyvää ja laadukasta työtä sen eteen, että kaikilla olisi mahdollisuus tietoon, kulttuuriin ja osallisuuteen. Siksi haluamme nostaa selkokielen päivänä esiin henkilöitä ja tahoja, jotka viestivät selkokielellä.

Jaa siis julkaisu, jossa kerrot, miten olet käyttänyt selkokieltä viestinnässäsi. Käytä julkaisussasi aihetunnistetta #SelkokielenPäivä, #DagenFörLättSpråk ja #EasyLanguageDay. Myös aihetunnisteita #selkokieli, #selkosuomi, #selkoruotsi, #lättläst ja #lättspråk kannattaa seurata ja käyttää.

Tiedottamista varten voi ladata itselleen selkokielen päivän logon. Logon on suunnitellut Heidi Ahlström, ja suunnittelukustannuksista vastasi Selkokielen ytimessä -hanke Koneen Säätiön rahoituksella.

Ajankohtaista tietoa selkokielen päivästä

Toisinaan selkokielen päivänä järjestetään jokin muu viestintäkampanja tai tapahtuma. Saat vuosittain tarkempaa tietoa selkokielen päivän vietosta Ajankohtaista-sivultamme sekä sosiaalisen median kanaviltamme.

Lue lisää

Julkaistu: