Sinulle myönnettiin apuraha

Ilmoitamme myönteisen avustuspäätöksen hakijalle sähköisen apurahajärjestelmän kautta tai sähköpostitse. Jos sinulle myönnetään selkokirjallisuuden valtionavustusta, sitoudut toteuttamaan hankkeen määräaikaan mennessä hakemuksessa kuvaamallasi tavalla sekä ottamaan huomioon mahdolliset muutosehdotukset, joita selkokirjatyöryhmä on esittänyt päätöksessään.

Sopimus apurahan käytöstä

Apurahajärjestelmässä on sopimus, joka koskee apurahan myöntämistä, käyttämistä, käytön valvontaa ja ehtoja. Allekirjoita sopimus sähköisesti pankkitunnuksillasi ja lähetä se järjestelmän kautta osoitteessa selkokeskus.apurahat.net. Samalla voit antaa tilitietosi avustuksen maksatusta varten. Sopimus täytyy olla allekirjoitettuna ja maksutiedot annettuna viimeistään 30.4.

Jos sinulle myönnettiin kehittämis- ja tutkimusapuraha tai pidempiaikainen kirjoittajan apuraha, selkokirjatyöryhmän sihteeri lähettää sopimuksen sinulle sähköpostitse. Täytä sopimus ja lähetä se takaisin sihteerille osoitteeseen ella.airaksinen@kvl.fi viimeistään 30.4. Sopimuksessa pitää olla allekirjoituksesi skannattuna tai valokuvana.

Avustus maksetaan vasta sen jälkeen, kun olemme saaneet allekirjoitetun sopimuksen ja tilitietosi.

Sopimus antaa meille oikeuden valvoa myönnetyn avustuksen käyttöä ja ryhtyä tarvittaessa sen takaisinperintään.

Apurahan verottomuus

Apurahasta ja avustuksesta ei tarvitse maksaa veroa. Sinun täytyy kuitenkin ilmoittaa siitä veroilmoituksessasi. Myös me ilmoitamme Verohallinnolle apurahastasi tai avustuksestasi, jos se on yli 1 000 euroa. Lue lisää apurahojen verottomuudesta Vero.fi-sivulta.

Selvitys apurahan tai avustuksen käytöstä

Sinun täytyy tehdä selvitys apurahan tai avustuksen käytöstä. Tee selvitys osoitteessa selkokeskus.apurahat.net viimeistään apurahan viimeisenä käyttöpäivänä, joka on yleensä seuraavan vuoden kesäkuussa. Viimeisen käyttöpäivän näet apurahasopimuksesta.

Jos sinulle myönnettiin kehittämis- ja tutkimusapuraha tai pidempiaikainen kirjoittajan apuraha, selkokirjatyöryhmän sihteeri lähettää selvityslomakkeen sinulle sähköpostitse. Täytä lomake ja lähetä se takaisin sihteerille osoitteeseen ella.airaksinen@kvl.fi. Lomakkeessa pitää olla allekirjoituksesi skannattuna tai valokuvana.

Selvityksessä on tarkoitus kertoa lyhyesti, milloin kirja on julkaistu ja miten olet käyttänyt apurahan. Kustantajien täytyy myös lähettää viisi valmista kirjaa meille osoitteeseen Kehitysvammaliitto / Selkokirjatyöryhmä, Linnoitustie 2 B, 02600 Espoo.

Lisää tietoa

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi tältä sivulta? Lisätietoja apurahoista antaa selkokirjatyöryhmän sihteeri.

  • Ella Airaksinen
  • Puhelinnumero: 050 309 8466
  • Sähköpostiosoite: ella.airaksinen@kvl.fi

Lue myös

Julkaistu: