Pidempiaikainen selkokirjan kirjoittajan apuraha

Jos olet tekemässä erityisen pitkää tai vaativaa kirjahanketta tai selkokirjasarjaa, voit hakea pidempiaikaista kirjoittajan apurahaa. Hanke voi olla myös laaja selkomukautus yhdestä tai useammasta yleiskielisestä teoksesta. Apuraha on tarkoitettu kokopäiväiseen työskentelyyn, joka kestää 2–4 kuukautta. Apurahan suuruus on 6 000–8 000 euroa.

Voit hakea pidempiaikaista apurahaa vain, jos olet kokenut selkokirjoittaja, joka on kirjoittanut vähintään yhden selkokirjan. Aiemman kirjasi täytyy olla selkokirjatyöryhmän hyväksymä.

Selkokirjatyöryhmä voi myöntää vain yhden suuremman apurahan vuodessa. Sitä ei kuitenkaan myönnetä joka vuosi.

Jos sinulle myönnetään apuraha, sitoudut toteuttamaan kirjaprojektin kuvaamallasi tavalla ja tekemään selvityksen apurahan käytöstä. Lue lisää Sinulle myönnettiin apuraha -sivulta.

Hakemus

Tee työsuunnitelma, jossa kuvaat kirjahankkeen idean ja sisällön. Idean täytyy olla ajankohtainen ja selkolukijoille sopiva. Suunnitelmassa täytyy myös kertoa, miten aiot testata tekstiä selkokieltä tarvitsevilla lukijoilla.

Liitä hakemukseen muutaman sivun tekstinäyte kirjasta tai kirjasarjasta. Liitä hakemukseen myös tietoja itsestäsi: mikä on koulutuksesi, mitä selkokirjoja olet kirjoittanut?

Voit hakea apurahaa vain, jos olet tehnyt alustavan sopimuksen kirjan julkaisemisesta kustantajan kanssa. Kerro kustantajasi yhteystiedot hakemuksessa.

Täytä ja lähetä hakemus 31.12.–31.1. välisenä aikana selkokirjatyöryhmän sihteerille sähköpostilla osoitteeseen ella.airaksinen@kvl.fi. Lomakkeessa pitää olla allekirjoituksesi esimerkiksi skannattuna tai valokuvana. Jos et saa muutaman päivän kuluttua kuittausta siitä, että hakemuksesi on tullut perille, ole uudelleen yhteydessä sihteeriin.

Lataa ja täytä hakemus pidempiaikaiseen selkokirjan kirjoittajan apurahaan (word).

Lisää tietoa

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi tältä sivulta? Lisätietoja apurahoista antaa selkokirjatyöryhmän sihteeri.

  • Ella Airaksinen
  • Puhelinnumero: 050 309 8466
  • Sähköpostiosoite: ella.airaksinen@kvl.fi

Lue myös

Julkaistu: