Selkokirjan kustantajan avustus

Kustantaja voi hakea avustusta selkokielisen kauno- tai tietokirjan, saavutettavan verkkojulkaisun tai ennen julkaisemattoman äänikirjan kustantamiseen. Avustuksella voi kattaa korkeintaan 75 % kirjan kuluista. Oppimateriaalille, jo ilmestyneelle julkaisulle tai uusintapainokselle ei voi hakea avustusta.

Lähetä hakemus liitteineen osoitteessa selkokeskus.apurahat.net 31.12.–31.1. välisenä aikana. Emme käsittele postitse saapuneita, allekirjoittamattomia tai muuten puutteellisia hakemuksia.

Hakemuksessa kysytään kirjan aihetta, laajuutta, aikataulua ja kuluja. Voit hakea avustusta myös kirjan kuvitukseen, jos kuvittaja ei hae apurahaa.

Jos avustus myönnetään, kustantaja sitoutuu toteuttamaan kirjaprojektin kuvaamallaan tavalla ja tekemään selvityksen avustuksen käytöstä. Lue lisää Sinulle myönnettiin apuraha -sivulta.

Hakemuksen liitteet

Tietoa kustantajasta

Liitä hakemukseen tietoja kustantajasta ja kustantajan mahdollisesta aikaisemmasta selkokirjatuotannosta. Kustantajan on mahdollista saada avustusta, vaikka se ei olisi julkaissut selkokirjoja aiemmin.

Tekstinäyte

Liitä hakemukseen tekstinäyte kirjasta vain, jos kirjan kirjoittaja ei ole hakenut tai saanut apurahaa. Tekstinäytteen täytyy olla vähintään kolmasosa koko kirjan tekstistä. Tekstinäytteen perusteella selkokirjatyöryhmä arvioi kirjan tasokkuutta ja selkokielisyyttä. Näytteen ei kuitenkaan tarvitse olla vielä täysin valmista tekstiä. Jos kirjoittaja on toimittanut tekstinäytteen omassa hakemuksessaan, kustantajan ei tarvitse sitä lähettää.

Taitto- ja kuvitusnäyte

Lähetä muutaman sivun näyte kirjan taitosta. Jos kirjassa on kuvitusta, taittonäytteen täytyy sisältää myös kuvia. Näytteiden perusteella työryhmä arvioi, vastaako kirja selkokielen periaatteita taiton ja kuvituksen osalta. Näytteiden ei kuitenkaan tarvitse olla viimeisteltyjä.

Jos kuvittaja ei hae apurahaa, kustantajan on mahdollista saada avustusta myös kirjan kuvitukseen. Tällöin liitä hakemukseen vähintään yksi viimeistelty kuva. Tämän lisäksi liitteeksi voi laittaa luonnosmaisia kuvia, joiden ei tarvitse olla vielä valmiita. Mukaan tarvitaan myös kuviin liittyvät katkelmat käsikirjoituksesta, sillä on tärkeää, että työryhmä voi nähdä kuvien ja tekstin suhteen.

Lisää tietoa

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi tältä sivulta? Lisätietoja apurahoista antaa selkokirjatyöryhmän sihteeri Ella Airaksinen.

  • Ella Airaksinen
  • Puhelinnumero: 050 309 8466
  • Sähköpostiosoite: ella.airaksinen@kvl.fi

Lue lisää

Julkaistu: