Selkokirjan kirjoittajan apuraha

Voit hakea kirjoittajan apurahaa selkokielisen kauno- tai tietokirjan, saavutettavan verkkojulkaisun tai ennen julkaisemattoman äänikirjan kirjoittamiseen suoraan selkokielellä tai mukauttamiseen selkokielelle. Oppimateriaalille, jo ilmestyneelle julkaisulle tai uusintapainokselle ei voi hakea apurahaa.

Lähetä hakemus liitteineen osoitteessa selkokeskus.apurahat.net 31.12.–31.1. välisenä aikana. Emme käsittele postitse saapuneita, allekirjoittamattomia tai muuten puutteellisia hakemuksia.

Jos sinulle myönnetään apuraha, sitoudut toteuttamaan kirjaprojektin kuvaamallasi tavalla ja tekemään selvityksen apurahan käytöstä. Lue lisää Sinulle myönnettiin apuraha -sivulta.

Hakemuksen liitteet

Aiesopimus kustantajan kanssa

Voit hakea apurahaa vain, jos olet tehnyt alustavan sopimuksen kirjan julkaisemisesta kustantajan kanssa. Kerro kustantajasi yhteystiedot hakemuksessa.

Tekstinäyte

Liitä hakemukseen selkokielen kriteereitä noudattava tekstinäyte kirjastasi. Tekstinäytteen täytyy olla vähintään kolmasosa koko kirjan tekstistä. Voit lähettää myös koko käsikirjoituksen.

Tekstinäytteen perusteella selkokirjatyöryhmä arvioi kirjan tasokkuutta ja selkokielisyyttä. Näytteen ei kuitenkaan tarvitse olla vielä täysin valmista tekstiä.

Tietoa hakijasta

Liitä hakemukseen tietoja itsestäsi. Mikä on koulutuksesi, oletko opiskellut selkokirjoittamista, oletko kirjoittanut selkokirjoja aiemmin? Sinun on mahdollista saada apurahaa, vaikka et olisi kirjoittanut selkokirjoja aiemmin.

Lisää tietoa

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi tältä sivulta? Lisätietoja apurahoista antaa selkokirjatyöryhmän sihteeri Ella Airaksinen.

  • Ella Airaksinen
  • Puhelinnumero: 050 309 8466
  • Sähköpostiosoite: ella.airaksinen@kvl.fi

Lue myös

Julkaistu: