Selkokirjan kuvittajan apuraha

Voit hakea kuvittajan apurahaa selkokielisen kauno- tai tietokirjan kuvittamiseen. Oppimateriaalille, jo ilmestyneelle julkaisulle tai uusintapainokselle ei voi hakea apurahaa. Voit hakea apurahaa vain, jos kirjan kirjoittaja tai kustantaja toimittaa omassa hakemuksessaan vähintään kolmasosan valmiista käsikirjoituksesta. Voit hakea myös siinä tapauksessa, jos kuvittamasi kirjan käsikirjoitukselle on jo myönnetty selkokirjallisuuden valtionavustusta aiemmassa haussa tai selkotunnus.

Voit hakea apurahaa vain, jos olet tehnyt alustavan sopimuksen kirjan julkaisemisesta kustantajan kanssa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse liittää mukaan kustannussopimusta.

Lähetä hakemus liitteineen osoitteessa selkokeskus.apurahat.net 31.12.–31.1. välisenä aikana. Emme käsittele postitse saapuneita, allekirjoittamattomia tai muuten puutteellisia hakemuksia.

Jos sinulle myönnetään apuraha, sitoudut toteuttamaan kirjaprojektin kuvaamallasi tavalla ja tekemään selvityksen apurahan käytöstä. Lue lisää Sinulle myönnettiin apuraha -sivulta.

Hakemus

Sinua pyydetään kertomaan hakemuksessa muun muassa seuraavat tiedot:

  • yhteystietosi
  • kustantajasi yhteystiedot
  • kirjahankkeen arvioitu kesto ja kirjan ilmestymisaika, joiden täytyy olla apurahan käyttöajan puitteissa
  • lyhyt kuvaus kirjan kuvituksesta ja esimerkkejä siitä, miten kuvitus tukee selkokirjan lukijoiden luetunymmärtämistä
  • kirjan kohderyhmät
  • apurahan määrä ja erittely kuluista (esimerkiksi korvaus työajasta).

Hakemuksen liitteet

Kuvitusnäyte

Liitä hakemukseen näyte selkokirjan tulevasta kuvituksesta. Liitteeksi pitää laittaa vähintään yksi viimeistelty kuva. Tämän lisäksi liitteeksi voi laittaa luonnosmaisia kuvia, joiden ei tarvitse olla vielä valmiita. Mukaan tarvitaan myös kuviin liittyvät katkelmat käsikirjoituksesta (taittonäyte), sillä on tärkeää, että työryhmä voi nähdä kuvien ja tekstin suhteen.

Tietoa hakijasta

Liitä hakemukseen tietoja itsestäsi. Mikä on koulutuksesi, millaisia kuvitustöitä olet tehnyt, oletko kuvittanut selkokirjoja aiemmin? Sinun on mahdollista saada apurahaa, vaikka et olisi kuvittanut selkokirjoja aiemmin.

Lisää tietoa

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi tältä sivulta? Lisätietoja apurahoista antaa selkokirjatyöryhmän sihteeri Ella Airaksinen.

  • Ella Airaksinen
  • Puhelinnumero: 050 309 8466
  • Sähköpostiosoite: ella.airaksinen@kvl.fi

Lue myös

Julkaistu: