Selkokirjan kuvittajan apuraha

Voit hakea kuvittajan apurahaa selkokielisen kauno- tai tietokirjan kuvittamiseen. Oppimateriaalille, jo ilmestyneelle julkaisulle tai uusintapainokselle ei voi hakea apurahaa. Voit hakea apurahaa vain, jos kirjan kirjoittaja tai kustantaja toimittaa omassa hakemuksessaan vähintään kolmasosan valmiista käsikirjoituksesta.

Lähetä hakemus liitteineen osoitteessa selkokeskus.apurahat.net 31.12.–31.1. välisenä aikana. Emme käsittele postitse saapuneita, allekirjoittamattomia tai muuten puutteellisia hakemuksia.

Jos sinulle myönnetään apuraha, sitoudut toteuttamaan kirjaprojektin kuvaamallasi tavalla ja tekemään selvityksen apurahan käytöstä. Lue lisää Sinulle myönnettiin apuraha -sivulta.

Hakemuksen liitteet

Aiesopimus kustantajan kanssa

Voit hakea apurahaa vain, jos olet tehnyt alustavan sopimuksen kuvituksesta kustantajan kanssa. Kerro kustantajasi yhteystiedot hakemuksessa.

Kuvitusnäyte

Liitä hakemukseen näyte selkokirjan tulevasta kuvituksesta. Liitteeksi pitää laittaa vähintään yksi viimeistelty kuva. Tämän lisäksi liitteeksi voi laittaa luonnosmaisia kuvia, joiden ei tarvitse olla vielä valmiita. Mukaan tarvitaan myös kuviin liittyvät katkelmat käsikirjoituksesta (taittonäyte), sillä on tärkeää, että työryhmä voi nähdä kuvien ja tekstin suhteen.

Tietoa hakijasta

Liitä hakemukseen tietoja itsestäsi. Mikä on koulutuksesi, millaisia kuvitustöitä olet tehnyt, oletko kuvittanut selkokirjoja aiemmin? Sinun on mahdollista saada apurahaa, vaikka et olisi kuvittanut selkokirjoja aiemmin.

Lisää tietoa

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi tältä sivulta? Lisätietoja apurahoista antaa selkokirjatyöryhmän sihteeri Ella Airaksinen.

  • Ella Airaksinen
  • Puhelinnumero: 050 309 8466
  • Sähköpostiosoite: ella.airaksinen@kvl.fi

Lue lisää

Julkaistu: